Lepota

10 beauty saveta koji će ti promeniti život

it  | 

Pripremi se da izgledaš vrhunski!

Ne dozvoli da ti se frizura raspadne

bobby pins, šnale

Spremna si za izlazak. Još samo u torbicu stavi mali lak za kosu i nekoliko najobičnijih šnalica. Kada osetiš da će ti se frizura raspasti od dugotrajnog đuskanja, izvadi šnalice, naprskaj ih lakom i zakači na prava mesta u kosi. Poprskaj još malo laka. On će pomoći da sve, bar još neko vreme, ostane na svom mestu.

Stavi podlogu i na uši

 ears GIF

Ukoliko to ne uradiš, vrlo je verovatno da će ti se uši zacrveneti kada atmosfera dostigne tačku ključanja, pa ćeš na svim fotografijama i snimcima na Instagramu izgledati pomalo smešno. Uz savršen ten na licu svakako se ne slažu crvene uši.

Potrudi se da imaš blistav osmeh

 love celebrities cute girl smile GIF

Dve do tri nedelje pre maturske zabave zameni regularnu pastu za zube onom sa efektom izbeljivanja. Ona će sa tvojih zubića ukloniti eventualne mrljice i sprečiti da oni tokom tog perioda žute. Kako bi doprinela savršenom osmehu, nemoj da piješ čaj, kafu, kapućino, toplu čokoladu i druge tamne napitke.

Okreni levi profil za fotografisanje

 selfies GIF

Brojna istraživanja pokazuju da se na levom profilu očitava više emocija i da je on, najčešće, na svakom od nas lepši od desnog. Nemoj mnogo da preispituješ ovu tvrdnju. Najlakše je da glavu blago okreneš na desnu stranu, jer ćeš tako izgledati privlačnije na svim fotkama.

Dodaj još malo sjaja čitavom looku

Резултат слика за apply bronzer your body

Ukoliko imaš haljinu bez rukava ili mini, naprskaj ruke i noge svetlucavim sprejom, a potom na ramena i ključne kosti nanesi još malo bronzera za dodatni sjaj.

Iščetkaj usta (najozbiljnije)

 red lips GIF

Četkicom za zube dobro iščetkaj usne pre nego što naneseš karmin, pogotovo ako si se odlučila za neku smelu nijansu. Tako ćeš s njih ukloniti suvu kožu i ruž će ti stajati savršeno.

Miriši zanosno cele noći

 perfume GIF

Na mesta na koja i inače prskaš parfem (vrat, unutrašnji deo zglobova…) namaži malo vazelina. Na taj način miris će imati za šta da se “drži” i trajaće čitave večeri.

Napravi neverovatno duge trepavice

 makeup eyelashes mascara GIF

Pre nego što upotrebiš uvijač za trepavice, kratko ga zagrej pomoću fena. Potom uvij trepavice (sigurno će ići lakše i bolje nego sa hladnim uvijačem) i nanesi maskaru. Efekat će biti odmah vidljiv. Trep-trep. 🙂

Povuci savršenu liniju ajlajnerom

10 beuty saveta, lepota

Znamo da to nije tako jednostavno kao što kažu beauty blogeri. Međutim, postoji jedan trik. Komadić blage lepljive trake zalepi u nastavku donjeg kapka. Njegova gornja ivica poslužiće ti kao lenjir po kome ćeš moći da izvučeš ravnu liniju ajlajnera. Zatim samo produži tik uz gornje trepavice, ka unutrašnjoj ivici oka.

Upotrebi trik s maskarom

huda beauti

Prvo nanesi svoju omiljenu maskaru, a nakon toga preko gornje polovine trepavica pređi onom vodootpornom. Maskara će biti dugotrajnija ali ćeš je skinuti mnogo lakše nego da si koristila samo vodootpornu formulu za čije uklanjanje je potrebna čitava večnost.

Foto: ebay.com, Instagram, @beautyisboring, YouTube

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.