Matura

11 saveta da bez muke kupiš matursku haljinu!!!

it  | 

Bliži se sezona matura, što znači da bi trebalo da počneš da razmišljaš o savršenoj maturskoj haljini. Imaš li ideju kako bi volela da se obučeš? Ili možda imaš na umu određeni stil? Čak iako još ništa nisi smislila, nema razloga da paničiš. Ako ti je za utehu, sigurno nisi jedina.

U svakom slučaju, trebalo bi da se baciš u potragu. Nemoj da čekaš poslednji momenat, kako se sve ne bi završilo katarstrofično. Uskoro će krenuti ludilo, nailazićeš na gužve po radnjama, bićeš pod stresom i nećeš moći da napraviš adekvatne prepravke na toaleti, ukoliko to bude neophodno. Želiš li da sve teče kako treba, evo 11 pravila koja treba da poštuješ.

SVE JE U TAJMINGU

Dakle, ako se odmah upustiš u avanturu po buticima, bićeš u prednosti. Izbor će biti veći, veća je verovatnoća da pronađeš svoju veličinu, imaćeš vremena i da suziš ili proširiš toaletu i nećeš morati sve da radiš u zadnji čas i možda kupiš nešto što baš i nisi htela.

INSPIRIŠI SE

Devojke uglavnom znaju kako žele da izgledaju te večeri. No, ne može da škodi malo inspiracije. Pogledaj najnovije dodele Oskara ili Golden Globe manifestacije kako bi videla šta su nosile tvoje omiljene zvzde. Želiš li nešto neobičnije, tu su filmovi i knjige.

TESTIRAJ HALJINU

Cinderella GIF

Tvoja haljina treba da bude zanosna ali i udobna. Kada pronađeš model koji ti se dopada, odeni ga, pa u njemu probaj da hodaš, sedneš, đuskaš. Nemoj da te haljina spreči da se dobro provedeš. Pogledaj i naš članak Pronađi neodoljivu matursku haljinu prema svojoj figuri, jer će ti bitiod pomoći.

PONESI CIPELE NA ŠTIKLU SA SOBOM

Planiraš li da nosiš visoke potpetice, obavezno ih navuci dok budeš probala toaletu. Tako ćeš tačno znati kako ćeš izgledati i da li je to ono što si želela. A ako budeš poštovala naših 8 koraka do savršenog hoda na štiklama, izgledaćeš kao prava diva.

BEZ ŽURBE

Onog dana kada rešiš da kreneš u šoping, nemoj da praviš nikakve druge planove. Ne pokušavaj pronalaženje prave haljine da uglaviš između 10 drugih obaveza. U tom slučaju, nećeš stići ništa.

BUDI OTVORENA ZA RAZNE OPCIJE

Nemoj da se vezuješ za jednu haljinu, pa da odlepiš ako, recimo, nemaju tvoj broj ili boju koja ti odgovara. Istina, ponekad nam se dešava da hoćemo baš to i ništa drugo. Onda kad shvatimo da je to nemoguće, padamo u očaj. E da se to ne bi desilo, budi spremna da razmotriš razne opcije.

FOTKA TI MOŽE POMOĆI

Ako si se zaljubila u određenu haljinu, ne libi se da sa sobom poneseš fotku. Pokaži je prodavačici i zamoli da ti pomogne da pronađeš nešto na taj fazon. Možda neće moći da ti ponudi identičan komad, ali će dobiti prdstavu o tome šta tražiš.

PRIDRŽAVAJ SE SVOG BUDŽETA

Da ne bi došlo do zabune i razočaranja, prodavačici odmah možeš reći koliko novca si izdvojila za haljinu.

VODI RAČUNA O DONJEM VEŠU

Veoma je važno da ti brushalter ne izviruje iz toalete, kao i da boju donjeg veša prilagodiš čitavom autfitu. Nećeš sigurno odenuti beli brus i gaćice ispod crvene haljine.

BOLJE JE UDVOJE

Povedi sa sobom drugaricu, mamu, sestru. Drugo mišljenje uvek dobro dođe. Imaćeš pomoć, a biće ti i zabavnije.

ALI NE PRETERUJ S DRUŠTVOM

Može zvučati super kada čitava tvoja ekipica predloži da pođe s tobom. Međutim, to je greška. Bićeš dekoncentrisana i što je još gore, njih 4-5 mogu te nagovoriti da kupiš haljinu koja u stvari ne bi bila tvoj prvi izbor.

SLUŠAJ SEBE

Ovo je prilika da obučeš ono što ti se zaista sviđa. Zato nemoj mnogo da se obazireš na to šta drugi misle. Ne moraš da kupiš ono što je popularno i trendi, ako ti ne leži. Kupi haljinu koja je savršena za tebe. Pa to je tvoje matursko veče. Ko šiša druge!!!

Foto: Giphy, Pinterest

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.