TVOJ ŽIVOT

12 pitanja o ženskim grudima na koja imamo odgovor

it  | 

Sigurno se pitaš milion stvari o svojim sikama. Možda si nezadovoljna oblikom ili brojem svog brushaltera. A ukoliko još nisu počele da ti rastu, misliš da je smak sveta. Evo nekoliko najčešćih pitanja o grudima koja muče devojke širom sveta. Dakle, odahni, jer nisi jedina!!! 🙂

broj 1 Kada ženske grudi počinju da rastu? Najčešće oko devete-desete godine, ali to može da varira zbog mnogih faktora. Pitaj mamu sa koliko godina je ona dobila sike. Može biti da će se i tebi to desiti u isto vreme. Mada nije sasvim sigurno.

broj 2 A kada prestaju sa rastom? Najčešće u ranijem tinejdžerskom dobu, međutim ni to nije uvek tako. Mogu rasti čak i do dvadesete godine.

broj 3 Od čega su sastavljene? Uglavnom od masnih naslaga.

broj 4 Hoće li biti iste veličine kao mamine ili sestrine?
Najverovatnije će biti istog oblika, ali je moguće da ne nosite brushalter iste veličine. To je sjajno, jer sestra neće moći da ti krade kupaći 🙂 .

broj 5 Da li je normalno da jedna bude veća od druge? Da. Ljudsko telo je asimetrično. Zato ne brini. Isto je i sa sikama.

broj 6 Hoće li ti grudi porasti kada počneš da koristiš anti-bebi pilule? Sigurno ti je neko rekao ili si pročitala da grudi rastu kada počneš da koristiš kontracepciju. Međutim, nisu razlog tablete. Postoji verovatnoća i da su se te devojčice ugojile, pa su im se i grudi povećale.

broj 7Da li je normalno da imam dlačice oko bradavica? Da. Ako ti smetaju, slobodno ih iščupkaj. Ukoliko ih imaš previše, porazgoaraj sa svojim lekarom.

broj 8 Zbog čega su sve bradavice različite? Kao što svako ima drugačije lice, tako je i sa bradavicama. Veličina, boja i oblik su kod svakog drugačiji.
grudi
broj 9 Zbog čega su bradavice ponekad tvrde? Oko bradavica se nalazi mnogo nervnih završetaka pa one reaguju na hladnoću ili dodir, a to je i jedna od najjačih erogenih zona kod žene.

broj 1nula Zašto grudi bole pred menstruaciju? U toku menstruacije nivo hormona je povećan pa je i osetljivost grudi velika. U tim situacijama pomaže lek protiv bolova, na primer ibuprofen.

broj 1broj 1 Da li pojava grudvica u grudima ukazuje na rak dojki? Šanse da imaš rak su jako, jako male. Statistika kaže da manje od pet odsto žena ispod četrdesete godine dobije ovu vrstu kancera. Loptice su vodene ciste i nisu opasne.

broj 1broj 2 Mogu li pre osamnaestog rođendana da povećam/smanjim/podignem grudi? Sve zavisi od toga da li postoje zdravstveni razlozi za to (ako su ti grudi velike i imaš bolove u leđima). Ukoliko doktor smatra da si fizički i emotivno zrela za ovakvu vrstu operacije, on će razmisliti o toj opciji i konsultovati se sa stručnim timom.

Nadamo se da si pronašla odgovore koji su te zanimali. Ne razmišljaj mnogo o grudima, sve su lepe na svoj način 🙂

Foto: www.wikihow.com

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.