HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 28. januara do 3. februara

it  | 

Ovan
Sedmica prepuna raznih dešavanja i ispunjena velikim nestrpljenjem da se što bolje i što pre okuse sve čari zimskog raspusta. A ako dođe do nekih neočekivanih obrta u školi, neophodno je da kontroliše svoju eksplozivnost, jer njome ništa ne može rešiti. I drugo polugodište je pred njim, sve se može ispraviti i popraviti.
Oni u vezi žarko žele da nešto promene, osveže, unesu novu energiju… Zato neki od njih mogu potražiti i avanturu sa strane, a sve u uverenju da to niko neće saznati. No, da se ne zaboravi: u cara Trojana su kozje uši!
Slobodni pak imaju brojne prilike za novu vezu, ali s druge strane nema garancija da će to biti pravi izbor i da će potrajati. Zato neka dobro razmisle šta ih dotičnoj osobi privlači.

Bik
Svašta mu se dešava u školi: na nekim predmetima zablista a na nekim… Pa, voleo bi da zaboravi tu priču. No, ipak to ne treba da ga previše pogađa, u životu su takve stvari sasvim moguće. A i jednom će se sve to izravnati.
Uz to moguće je da mu otkaže račuar, mobilni, tehnika bez koje ne može.
Što se emocija tiče, otvorene su mogućnosti za neku tajnu, tajnu vezu. E sad, za one slobonde to i nije važno. Ali ako su već u nekoj emotivnoj priči, bilo bi dobro da razmisle i utvrde koliko im je do te osobe stalo i ima li potrebe da je povređuju na takav način.

Blizanci
Baš napeta sedmica. Ali nakon nje sledi opuštanje i to ono pravo kad im školske obaveze neće padati na pamet. Zato sad ove dane koriste da što bolje osmisle kako da provedu raspust. Tačnije, kako da se dobro zabave i maksimalno uživaju. Ipak, treba da znaju: najlepše se stvari događaju baš neplanirano.
A da bi raspust protekao onako kako žele, oni koji su u ljubavnoj priči treba dobro da povedu računa da rečima ili nekim gestom ne uvrede voljenu osobu. Neki pak mogu naglo da stave tačku na vezu u kojoj su. U svakom slučaju, kad je reč o iznenadnim odlukama, treba dobro da odvagaju kako se posle ne bi kajali.

Rak
Planete najavlju neslaganja s drugarima i bližom okolinom. Mnogi dogovori padaju u vodu u zadnji čas, planovi se urušavaju. A sve to Raka duboko uznemirava pa je nervozan a, bogami, ponekad i besan, pa taj bes može da iskali na nekom iz bližeg društva te tako ugrozi jedan lep odnos.
U ovom trenutku je najvažnije da shvati kako je to prolazna faza i da se nakon nje sve vraća u normalu.
Osećaj i potreba da nešto pod hitno promeni ugroziće mnoge veze. Najbolje bi bilo da po tom pitanju Rak pronađe neko kompromisno rešenje kako ne bi stavio tačku na kvalitetnu priču.

Lav
Nervoza je svuda oko njega: u školi, kod kuće, u društvu. Ali on ne sme da dopusti da ga taj talas povuče sa sobom već treba da bude pronicljiv i ne dozvoli da mu neke lepe prilike promaknu.
Oni koji pokušavaju da na silu poboljšaju odnos s dragom osobom, grdno greše. Jer treba da znaju da se vikom i svađom ne postiže ništa. Naprotiv! Druga strana se samo još više ušanči u svojim stavovima i postupcima pa od boljitka nema ništa. A lepa reč i gvozdena vrata otvara, zar ne?
Oni slobodni mogu da rade štagod požele. Da se zaljubljuju, odljubljuju, luduju… I uvek će im biti lepo.

Devica
Teško održava stabilnost jer po nekom čudnom pravilu stalno nailazi na okolnosti ili ljude koji je izbacuju iz ravnoteže i teraju da se snalazi u hodu, što njoj pada teško. Jedini lek za to je da savlada veštinu distanciranja u takvim situacijama i ne dozvoli da je išta uzdrma.
Device u vezi imaju čudan osećaj da im nešto smeta, fali ili da je pogrešno. Da bi prevazišla tu situaciju treba da se umiri i stiša ta silna pitanja u svojoj glavi koja joj ne dozvoljavaju da uživa u trenutku. Slobodni pripadnici znaka u velikoj su dilemi: da li da se odluče za osobu koja ih ludo privlači ali s kojom ne mogu ostvariti ništa trajnije, ili za onu koja nudi spokoj i stabilnost ali ih baš nešto i ne privlači.

Vaga
Nije joj jasno šta se dešava, odnosno zašto se ništa ne dešava. Ona bi rado da napravi sjajan finiš, ali, eto… Kako god se osećala, izvesno je da ne treba ništa da požuruje. Stvari će se same razrešiti, a plodovi njenog rada naprosto će joj pasti u krilo.
Što se emocija tiče, tu ničega ne fali, naprotiv, kao da svega ima previše. Jer činjenica je da ljubavi i te kakoima, ali ima i svađa, natezanja, ubeđivanja, durenja, ma svega! Zato neka što pre nauči da postoji i ljubav bez svađe. Ako se potrudi, dabome!
A i one slobodne na velikim su mukama jer nikako nisu u stanju da definišu svoje emocije ili da se odluče s kim će i na koj stranu. U ludu avanturu ili… u nešto mirnije.

Škorpija
Stani, kreni, pa opet ispočetka. Tako bi se mogla opisati ova nedelja. Nije da se Škorpiji to dopada, ali joj inat ne dozvoljava da se pokori i pusti da je okolnosti pobede. Ona hvata prilike u letu i maksimalno ih koristi. A posle je čekaju ludi dani raspusta koje ne sme da propusti.
Zbog frke u školi malo vremena ima za voljenu osobu, a uz to se u njenoj orbiti pojavio neko nov te ne uspeva da skine pogled s njega. Hmmm, malo više kontrole neće biti naodmet. Slobodnim Škorpijama su otvorena vrata za novu vezu, ali gle čuda! One stoje pred njima i oklevaju da prođu.

Strelac
Situacija u školi uopšte nije loša, ali svejedno, on se oseća pomalo gubitnički, što je čisto strelčevski klasično preterivanje. Voleo bi on da zasija kao sunce na nebu, što i nije nedostižno. Neka već hvata start za drugo polugodište.
I u ljubavi je malo čupavo, druga strana mu svašta zamera i u svemu nalazi razlog za svađu. On po tom pitanju malo šta može da učini, ali treba da se odbrani od te negativne energije. A to znači da ostane fin kao i obično i da ne reaguje na ono što mu voljena osoba kaže.

Jarac
Neko iz društva ga jako nervira. Iako on uglavnom ume da prećuti i oćuti na razne stvari, ove nedelje neće uspeti da drži usta zatvorena.
Pa ako već mora da uzvrati, neka to učini odmah, a ne da u svojoj glavi uveliča priču do neslućenih razmera i onda prsne poput bombe.
U orbitu slobodnih Jarčeva upadaju neki neozbiljni likovi koji samo žele zabavu tokom raspusta. Zato i ne čudi što poneki znaju pošteno da ga iznerviraju rečima i postupcima. Ali to im je to, mogu da uzmu ili ostave.
Zauzeti stalno nešto posmatraju i love svaku grešku druge strane, možda i zato jer već neko vreme misle na nekog drugog ko im se baš dopada.

Vodolija
I ona je u fazonu iznenadnih svađa i raskida s drgarima s kojima često provodi školske odmore ili se nalazi u kraju. Vidljiv razlog za takvo ponašanje ne postoji, ali tu je onaj nevidljivi – uticaj planeta. Samo treba da bude strpljiva  i stvari će se promeniti, možda već početkom raspusta.
Moguće su i burne ljubavne svađe, ali koliko god bile uznemirujuće, pomoći će da se neke stvari raščiste, baš kao što se događa nakon svake oluje.
A slobodne Vodolije konačno popuštaju pred udvaranjem osobe koja već duže vreme ulaže veliku kreativnost i upornost da bi našla put do njihovog srca. Cela ta priča obećava da će biti jako zanimljiva i da će trajati duže od raspusta.

Ribe
Neobična situacija: u ovom trenutku više zadovoljstva nalaze u školi nego u svojoj emotivnoj priči. Jer i dalje im je ljubavna situacija red crna red bela. Kad je dobro, dobro je na kvadrat, a kad je loše, e to je onda na kub. A to znači da će naglo i neočekivano trenutke pune ljubavi i nežnosti zameniti ljutnja pa i neviđeni bes. A kad je tako, onda se svi drže podalje od njih za svaki slučaj…
Slobodne Ribe već duže vreme neko posmatra i sprema se za konačnu akciju osvajanja. Kako će se one tada ponašati, teško je odrediti. Možda će neke i poželeti da se prepuste tom očaravajućem talasu.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.