Lepota

8 ideja za savršen smokey eyes

it  | 

Ukoliko želiš da ti oči dođu u prvi plan, najbolje rešenje je smokey eyes. U tom slučaju usne najčešće ostaju nešto bleđe, našminkane u neutralnim tonovima. Boje senki uskladićeš, naravno, sa haljinom koju si odabrala za to posebo veče.

Bitno je da pre nego što počneš sa šminkanjem na kapke naneseš podlogu, a glavna stvar koju treba da znaš o ovom make upu jeste da najsvetlija nijansa ide u unutrašnji ugao oka, a najtamnija u spoljašnji. Prostor između popunjava se senčenjem i to gradacijom.

SIVA POPUT GRAFITA

Ova boja deluje vrlo sofisticirano. Beličastu nanesi u unutrašnji ugao oka, kapak prekrij grafitnosivom, pa iznad nje i na sam spoljašnji ugao nanesi tamnije sivu. Precizno izvučena linija ajlajnera, savršeno naneta maskara i usne u boji mesa i bićeš spremna da zaseniš onog opasnog momka koji ti se dopada već duže vreme.

smokey eyes, šminka, matursko veče

LJUBIČASTA SIMFONIJA

Ovo je fantastična kombinacija, posebno ukoliko si se odlučila za jednostavniju haljinu. Mada će se ovaj kolorit odlično uklopiti i uz moćnu crnu ili čak cvetnu toaletu na kojoj preovlađuju slične boje.

smokey eyes, matura, šminka

ZANOSAN POGLED

Osim sive, ovde je na gornjem kapku, neposredno ispod obrva upotrebljena i svetlobraon sjajkasta senka, a oči su smelo uokvirene crnim krejonom. Uz ovaj look zaista najbolje idu usne boje mesa koje ćeš naglasiti sa malo glossa.

smokey eyes, matura

KILLING ME SOFTLY

Ubistveni make up sa upečatljivim jarkocrvenim karminom rezervisan je za vatrene, otvorene devojke kojima ne smeta da privlače pažnju. Međutim, imaj u vidu da je ovde smokey eyes daleko svedeniji. Dakle, ako se opredeliš za vrišteće usne, za oči biraj nežne zemljane tonove. Samo na spoljašnjem uglu oka napravi završnicu u obliku krila koristeći tamniju braon senku.

smokey eyes, make up, matura, šminka, party

NEKA ŠLJAŠTI

Ako želiš da se poigraš, za vragolast i zavodljiv zadimljeni pogled možeš upotrebiti i svetlucave senke. Bilo da je reč o zelenoj, sedefastoj…

svetlucavi smokey eyes, matura smokey eyes, šminka, matura, maturska zabava

…ili plavoj boji, tvoj smokey eyes biće hit na maturskoj zabavi.

smokey eyes, make up, šminka, matura

Za pomoć se možeš obratiti profesionalnoj šminkerki u nekom od proverenih salona, a ukoliko si vešta, možeš se našminkati i sama. Zato smo za tebe pronašli tutorijal za jednostavan i brz crni smokey eyes koji nikada ne izlazi iz mode.

Foto: Pinterest, Instagram, YouTube

Ostavi komentar

Your email address will not be published.