FUN4U

Dani stripa za vikend u Beogradu

it  | 

U Merkator centru na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 4, od petka 25. do nedelje 27. avgusta družiće se ljubitelji stripa na manifestaciji Dani stripa.
Najavljena je trodnevna berza stripa praćena prodajnom izložbom, besplatna strip radionica za sve zainteresovane i crtanje za publiku.
Najveći domaći izdavači, među kojima su i Veseli četvrtak, Darkwood, System comics i neki specifičniji, poput Makonda i Čudne knjižare, doneće svoja najaktuelnija izdanja. Knjižara Alan Ford će pored stripova doneti i velike uramljene, lakirane strip table Zagora i Marti Misterije s nedavno održanog 1. beogradskog festivala stripa – TRAS, koje će biti dostupne u okviru prodajne izložbe.
Besplatna strip radionica koju vodi Vladimir Vesović iz Škole stripa „Đorđe Lobačev“, odvijaće se u subotu 26. avgusta, od 12 do 16 časova. Učešće je potpuno besplatno a pribor obezbeđen, te i nije potrebno prethodno prijavljivanje. U radionici mogu učestvovati i odrasli i deca.
Istog dana od 16 do 20 časova ilustratori Siniša Banović i Borivoje Grbić crtaće omiljene strip junake u prisustvu publike i poklanjati radove.
Posle Beograda, u subotu i nedelju 2. i 3. septembra, Dani stripa će biti i u Merkatoru u Novom Sadu.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.