FUN4U

Dunkirk od 20. jula u domaćim bioskopima!

it  | 

Velika ratna drama, koja na filmsko platno prenosi čuvenu bitku kod Denkerka (Dunkerque) u Drugom svetskom ratu, u bioskopima je od četvrtka 20. jula.
Radnja prati bitku za Francusku na samom početku rata i povlačenje britanske vojske iz luke Denkerk 1940. godine. Vojnike savezničkih snaga iz Belgije, Kanade, Velike Britanije i Francuske opkolile su nemačke snage i nanele im ogromne gubitke. Borbe su se vodile od 26. maja do 4. juna.
Jedan od najpoznatijih režisera današnjice Christopher Dolan priznaje da ga je ideja da snimi film o bici kod Denkerka proganjala još od studentskih dana, ali nije smeo da se usudi na tako ozbiljan korak sve dok njegova prethodna velika ostvarenja Mračni vitez, Početak, Međuzvezdani… nisu postigla uspeh. Nolan je i autor scenarija, a Dunkirk je njegov prvi ratni film i prvi film zasnovan na istorijskim događajima.
Publika ima priliku da u glavnim ulogama vidi poznatu glumačku ekipu, ali najveći utisak ostavljaju spektakularno snimljene scene. U filmu je, na primer, korišćeno više od 50 brodova na moru, što je rekord svih vremena u svetskoj kinematografiji.
Režija: Christopher Nolan. Glavne uloge tumače: Tom Hardy, Cillian Murphy, Sir Kenneth Branagh, James D’Arcy.

Foto: YouTube

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.