FUN4U

Festival Kustendorf

it  | 

Festival Kustendorf biće održan od 16. do 21. januara 2018. u Drvengradu, na Mokroj gori, a u organizaciji produkcijske kuće Rasta internešnel i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Mećavnik grada i TNSO-a.
Mladi filmski stvaraoci i velikani svetskog autorskog filma biće u fokusu i ovogodišnjeg Kustendorfa.
Takmičarski program Jedanaestog međunarodnog filmskog i muzičkog festivala ima 21 film domaćih i inostranih autora. Za festivalske nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmiče se filmovi mladih režisera iz Holandije, Kine, Libana, Rusije, Srbije, Crne Gore, Poljske, Egipta, Izraela, Francuske, SAD, Hrvatske, Meksika, Jordana i Filipina.
Na konkurs je pristiglo više od 600 filmova, a u selekciji su se našli oni koji se izdvajaju po stilu, tehničkom umeću i autentičnom pogledu na svet.
Festival će otvoriti reditelj Ruben Östlund , kanski pobednik, sa filmom Skver.
Gost drugog festivalskog dana biće proslavljeni reditelj Paolo Sorrentino s kontroverznom serijom Mladi papa.
Svake večeri, nakon projekcija i radionica, koncerti muzičkih grupa upotpuniće nadaleko čuveni noćni život Kustendorfa.
Na svečanom otvaranju festivala nastupiće Gary Lucas, američki gitarista s bogatom muzičkom karijerom koja je obeležena saradnjom s Leonardom Bernsteinom, Jeffom Buckleyjem, Nickom Caveom, Louom Reedom i drugima.
Muzički program obogatiće i nastupi trija Vlatko Stefanovski, francuskog benda Barbo i legendarnog srpskog rok benda Bajaga i instruktori koji će na festivalu predstaviti novu pesmu.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.