HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 31. decembra do 6. januara

it  | 

Ovan
Bilo bi dobro da se pripremi na neispunjena obećanja, izmišljene priče, propale dogovore. Ali neka to što mu se događa ne shvata tragično i ne dozvoli da mu pokvari novogodišnje i božićne praznike.
Slobodni Ovnovi sreli su osobu koja im u svemu odgovara, pa sad varniči na sve strane. Nije to loše, samo će još da pojača veselu i raskošnu novogodišnju  atmosferu. I ako dotična bude uz njega a i ako ne bude, sve će mu izgledati mnogo lepše jer zna da je samo pitanje vremena kad će biti zajedno.

Bik
Nikako mu nije jasno zašto je jednoga dana sve u redu i stvari se odvjaju glatko, a već sledećeg svuda opstrukcija i spoticanje. To zaista može da izmori i znatno poljulja sigurnost. Dobra zabava u najluđoj noći može i te kako da neutralizuje efekte tih dešavanja, pa da sledeću godinu započne mnogo opuštenije nego što mu situacija objektivno dozvoljava.
I u ljubavi se dešavaju stvari koje mu uporno pokazuju i dokazuju da nema nikakvu kontrolu nad onim što se zbiva: čas ljubav i raj, čas pakao i rat.  Ipak, ratne sekire se moraju zakopati da bi se veselo ušlo u novu 2019. A oni slobodni, pa bolje da je dočekaju s bližim društvom, jer osobe koje im ovih dana ulaze u život i ne ulivaju neko poverenje.

Blizanci
Ovo su dobri dani da se usvaja novo znanje, širi krug poznanika. Jasno, ovo drugo nije pod znakom pitanja, ali zaboga, ko će da uči kad je glava puna novogodišnjih kombinacija i čarobnih mogućnosti. Pa sad, ne stiče se znanje samo iz udžbenika, postoje i neka druga znanja koja se usvajaju na neke druge načine. I da, treba da povede računa šta i kome govori.
A što se ljubavi tiče, oni u vezi neka se manu priča i nadmudrivanja i neka zasuču rukave te pošteno pripomognu oko dočeka. A za to će biti nagrađeni sjajnim provodom. Slobodnima u orbitu upadaju prodavci magle koji na fin način pokušavaju da ih prevedu žedne preko vode. No, sve je uzalud, igra im je provaljena, samo se Blizanci prave nevešti.

Rak
Baš je iscrpljen od obaveza i tempa koji je ovih dana imao. Uz to, mora da obrati posebnu pažnju da ga neko iz bližeg društva žestoko ne izmanipuliše ili nasamari.
Neki Rakovi odjednom shvataju da im ne odgovara emotivna priča u kojoj su trenutno, ali taj zaključak dobrim delom može da bude rezultat umora. A zaista sad nije vreme ni za kakve rasprave. Bilo bi dobro sačekati da praznici prođu pa da se onda sve sabere i oduzme te vidi kako dalje. Oni slobodni i dalje imaju dobre aspekte za novu ljubav i zanimljiva poznanstva.

Lav
Tako bi voleo da je na nekom drugom mestu gde bi opušteno i veselo uživao u sitnim stvarima. Ali realnost mu to ne dozvoljava. Odnekud iskrsavaju razne obaveze i njemu se čini da ih je svakim satom sve više. Do njega stižu razne informacije, ali ne sme se uznemiravati niti pak oduševljavati dok ih ne proveri. Neke od njih mogu da budu mućak!
Poneki pripadnici znaka osećaju se razočarano jer u vezi ne dobijaju ono što žele i očekuju. No, to ne znači da je druga strana nešto zgrešila, možda razlog leži u lavovskoj megalomaniji. Oni slobodni su pod ljubavnom opasadom, ali, vaj, od onoga što im se nudi malo toga vredi!

Devica
Teško se razume sa okolinom, kao da govore sasvim različitim jezicima. A sve to prati snažan osećaj da neko pokušava da je prevari, pa drži oči širom otvorene. Pogotovo kada je reč o tome kuda će i s kim na doček ili zabavu.
Device u vezi treba da budu posebno iskrene prema voljenoj osobi, dakle, neka ništa ne skrivaju, muljaju ili brljaju. A ako su još bacile oko malo ustranu, tada tek treba da budu oprezne. Dovoljno je da budu nasmejane, vedre, slavljenički raspoložene i sve će da se odvija baš kako treba. One slobodne oduševljava osoba koja na prvu loptu deluje da je stvorena po njihovom ukusu, ali je taj utisak pogrešan jer dotična sigurno nešto krije.

Vaga
Savršeno je isplanirala pretprazničke dane: kad da uči, kad u potragu za poklonima i novogodišnjom garderobom a kad da se baci na organizaciju oko dočeka. A tek planovi vezani za doček! No, nije se odvijalo kako je planirala. Ipak, nije to katastrofa. Samo neka se prepusti događajima, sve se završava sjajno.
I u vezi joj sve deluje klimavo, pa se pita kakav li će joj biti provod na dočeku. A u suštini ništa posebno se ne događa osim što je i druga strana uzrujana i zapitana. Zato, bez brige! Slobodne mogu do mile volje da sklapaju nova poznanstva i da se druže, ali neka ne ulaze u nove ljubavne priče.

Škorpija
Nikako ne može da se organizuje, a povremeno se, bogami, čak i gubi u dešavanjima koja se prosto sručuju na nju. Zato je sasvim moguće da nešto važno zaboravi ili napravi veliku grešku koja će joj urušiti ugled u društvu. Ali ipak to nije nešto što dobra muzika i ples ne mogu da zacele.
U toj zbrci ponekad gotovo i zaboravi na svoju simpatiju, a onda je spopadne ljubomora pa počne da je prati u stopu. Ali tu se ništa ne može uraditi. Tako je kako je.
Slobodne i dalje očijukaju, ali od konkretnih dešavanja u većini slučajeva nema ništa. Možda tek za vikend.

Strelac
Savršen period za sklapanje novih poznanstava i sticanje novih drugara koji će imati važnu ulogu u njegovom životu. Samo neka se više ne razvlači na sto strana, kao do sada. Neka mu to bude novogodišnja odluka.
Zauzetima se čini da partner nešto muti, ali neka ne čine ništa po tom pitanju. Samo neka budu Strelac od glave do pete, a to znači vedri, nasmejani, korektni, puni optimizma. To im garantuje dobar provod u najluđoj noći. Oni slobodni i dalje imaju širok izbor, pa im je teško da utvrde ko im tu odgovara. Zato neka i oni uživaju u novogodišnjem veselju, odluka će doći kasnije.

Jarac
Opterećuju ga razne stvari iako nema valjanog razloga za to. Ponekad mu se čini kako mora da odluči kojim putem da krene, a on nije siguran koji je najbolji za njega. Velike odluke neka ostavi za kasnije, sad je vreme za radost i uživanje. Neće valjda biti smor u razdraganom društvu.
Oni u vezi suočavaju se sa ispadima druge strane koja povremeno složi pravu dramu. Njima nije jasno o čemu se tu radi, pa čine ono što je u njihovoj prirodu: povlače se i zatvaraju u sebe sve dok druga strana ne počne da obigrava oko njega. Dobra taktika! Slobodni su u potrazi za ljubavlju, ali nikako da nađu ono što žele. Ali zato mogu da uzmu ono što im se nudi, zar ne?

Vodolija
Smešna situacija. Pred njom je mnogo povoljnih prilika u raznim segmentima, a ona ne postiže da ih proceni niti iskoristi na pravi način. Ali sve se uskoro raščišćava i pred njom se otvara prav put. Što se ljubavi tiče, postaje je joj jasno da ne može onako kako ona želi, jer odasvuda iskaču razne prepreke i preprekice. Ali bez nerviranja, čak i ako u novogogišnjoj noći bude solo. To je samo trenutni upliv planeta, posle se sve vraća u normalu. Slobodne i dalje imaju sijaset udvarača a one se vragolasto poigravaju njima.

Ribe
Treba da budu oprezne u svemu što rade, a naročito neka ne ulaze u polemike s autoritetima, bilo da su to profesori, roditelji ili stariji članovi familije. Iako im je organizacija nikakva, imaju dovoljno unutrašnje energije da sve što su započele uspešno dovedu do kraja.
Ovih dana su naročito preosetljive, pa se lako može desiti da od bezazlenih reči i dela naprave pravu pravcatu dramu, ma celu filmsku priču kako im se veza raspada te da su nesrećne i same… A u stvari je sve suprotno!
A neke slobodne će ludo da se zaljube pa neće znati ni na kojoj su planeti.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.