FUN4U

Internacionalni filmski festival Cinema City

it  | 

Cinema City, internacionalni filmski festival, održaće se od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru Gradić festa. Kao i ranijih godina Cinema City donosi nesvakidašnji filmski izbor i uzbudljiv program fokusiran na mlade autore i njihove prve i druge filmove. Posetioci će imati priliku da uživaju u ostvarenjima tradicionalnih selekcija Cinema City festivala, kao što su 🎬 Nacionalna klasa, 360 stepeni, Fresh Danube Films, Up to 10 bucks i Planet Rock.
Ulaz za sve projekcije je besplatan!
Iz Hrvatske stiže 🎬 Ne gledaj mi u tanjir, dirljiva drama koja govori o porodičnim odnosima, ljubavi, stegama i slobodi. To je prvi dugometražni igrani film rediteljke Hane Jušić koja je i autor scenarija.
🎬 Igla ispod praga, satirična komedija, debitantski je dugometražni film reditelja Ivana Marinovića. Ovaj film je odabran kao kandidat Crne Gore za nagradu Oskar Američke akademije za najbolji film van engleskog govornog područja.
Slovačka autorka Tereze Nvotova predstavlja svoje prvo ostvarenje kada je igrani film u pitanju – 🎬 dramu Prljavština. Film je unutrašnje putovanje, suočavanja sa preživelom traumom glavne junakinje, sedamnaestogodišnje Lene.
Režiser iz Rumunije Paul Negoescu komedijom 🎬 Dva loto listića  nasmejaće nas, rastužiti i zapitati šta zaista sreća jeste. Film je njegovo drugo dugometražno ostvarenje, a premijerno je prikazan 2016. godine na 12. filmskom festivalu u Cirihu.
Ovogodišnji Cinema City puni deceniju uspešne realizacije i promocije najkvalitetnijih filmskih ostvarenja iz zemlje i sveta.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.