FUN4U

Jolijeva sprema novi film

it  | 

Kako se priča na društvenim mrežama, glumica Angelina Jolie ponovo je uzela producentsku palicu i najavila da će uskoro početi snimanje o životu Jima Thorpea, legendarnog sportiste koji se bavio raznim stvarima.
Film se zove Bright Path: The Jim Thorpe Story, a Jolijeva kaže da je počastvovana što će raditi na jednom ovakvom projektu.
“Imala sam čast da upoznam Billa Thorpea, Jimovog sina, kao i neke članove plemena kome je Jim pripadao”, izjavila je nedavno.
Inače, o životu Jima Thorpea malo se zna. Smatra se da je rođen 1888. u mestu koje se zove Prag negde u Ohaju. Pripadnik je indijanskog naroda, a na rođenju je dobio ima Va-To-Huk, Onaj Koji Osvetljava Put.
Bez majke je ostao rano, pa je otac preuzeo brigu o njemu. Kasnije je između njih bilo nesuglasica, jer je Jim bio lud za sportom ali ne i za školom. Na kraju su ipak uspeli da nađu zajednički jezik i on uz pomoć sporta dobija stipendiju za koledž koji završava.
Kasnije je igrao bejzbol za Njujork Džajanste i Sinseneti Redse. Kao atletičar je 1912. uspeo da stigne u Stokholm na Olimpijske igre gde je osvojio zlato u desetoboju i modernom petoboju. Godinu kasnije američke novine pišu da je Jim igrajući bejzbol zarađivao novac, što nije bilo u skladu sa olimpijskim pravilima. Medalje su mu oduzeli, a njega zakucali na stub srama. Nakon toga počeo je da radi na gradilištima, ženio se tri puta i odao alkoholu. Razboleo se i umro 1953. kao beskućnik.
Tek 30 godina nakon smrti Međunarodni Olimpijski komitet je odlučio da mu vrati medalje. Njegovi sinovi Gail i Bill su ih preuzeli. Ulica u gradu u kom je rođen nosi njegovo ime uz natpis: “Rodni grad Jima Thorpa, najsvestranijeg sportiste kojeg je svet ikada video”.
Kako se priča, Thorpea će igrati glumac Martin Sensmeier, koga trenutno gledamo u seriji West World.

Foto: YouTube

Ostavi komentar

Your email address will not be published.