Moda

Kako da izabereš kupaći kostim prema svojoj figuri!?

it  | 

Mnoge devojke ne znaju da odaberu pravu veličinu kupaćeg kostima jer nisu upoznate sa činjenicom da njihovi brojevi najčešće nisu identični sa onima za svakodnevnu odeću. A svaka devojka zna da je od šopingovanja para farmerki koje treba da legnu savršeno gora jedino kupovina ovog malog komada garderobe.
Modni dizajneri swimwear kolekcija ističu da nekome ko je punije građe i nosi L, odlično mogu pristajati i modeli sa oznakom M. U svakom slučaju, treba da budeš veoma obazriva kako ne bi kupila ni premali, ni preveliki kupaći i imati na umu da većina modela ima tendenciju da se raširi kada izađeš iz vode.
Pročitaj šta treba da znaš da bi pronašla najbolji primerak prema svojoj figuri.

Kruškast oblik

Ako imaš telo u obliku kruške, znači da su ti kukovi širi, a ramena uža. Taj utisak možeš ublažiti time što ćeš odabrati blago sečeni donji deo kupaćeg kostima. On treba da bude i malo dublji i na njemu NIKAKO ne treba da budu bilo kakvi natpisi i upadljivi detalji. Cilj je, dakle, da odvratiš pažnju sa svojih kukova i prebaciš je gore. Zato pronađi top sa korpicama, trakama i raznoraznim džidža-bidžama (karnerima, šarama, cvetićima printom…).

Dobar izbor mogu biti i suknja-gaćice.

Atletska građa

S druge strane, atletska građa podrazumeva uže kukove, šira ramena i mišićave noge. Ukoliko je to tvoj slučaj, kreni u potragu za modelom sa ženstvenim printom i detaljima. Izbegavaj sportske kupaće, military print i sve što bi moglo da deluje muškobanjasto.
Donji deo kupaćeg bi trebalo na guzi blago da se sužava nadole, a kukovi mogu biti ukrašeni mašnama (fora s vezivanjem) ili nekim drugim zanimljivim detaljem. Retro modeli visokog struka mogu stvoriti iluziju da imaš obliju figuru.
Ramena će izgledati nežnije ako za gornji deo koristiš korpice i jastučiće. H&M super push up odlično je rešenje ukoliko želiš vizuelno da povećaš grudi. Tako ćeš istaći poprsje i stvoriti utisak ženstvenije građe. Tvoji adut su i perlice, karneri, tufnice, mašnice, pastelne boje…

Ravna građa

Kod dama koje imaju ravan oblik tela širina struka i kukova je skoro ista. To je telo bez mnogo oblina. Postoje dva načina da rešiš ovu situaciju. Ili ćeš lažirati obline ili ćeš jednostavno i prkosno pokazati da ih nemaš i ne želiš ništa da kriješ, pa ćeš se odlučiti za kreaciju koja dosta otkriva.
Znači, možeš istaći grudi i zadnjicu karnerima, resama i raznoraznim dodacima, ali i naglasiti svoju ravnu građu u uskom, malenom bikiniju. Bilo kako bilo, izbegavaj sportske gaćice i kupaće bez bretela

Oblik peščanog sata

Za oblik tela koji podseća na peščani sat karakteristični su uži struk, istaknuti kukovi i ramena. Za ovakav oblik neophodan je kupaći kostim koji će popuniti nedostatke i obline držati na svom mestu. Odluči se za čvrst kupaći kostim sa sitnim printom koji neće poremetiti tvoje proporcije. Gornji deo treba da bude vodoravan s korpicamaa (balconette) ili trouglast sa snažnom potporom za grudi. Izbegavaj uske trake na gornjem i donjem delu kupaćeg kostima.

  

Odlično ti mogu stajati i dobro odabrani jednodelni modeli.

Foto: Pinterest, www.amazon.com, www2.hm.com

Ostavi komentar

Your email address will not be published.