FUN4U

Lajka festival u Domu omladine

it  | 

Udruženje za zaštitu i prava životinja pod nazivom Sloboda za životinje i Dom omladine Beograda od 9. do 11. oktobra organizuju prvi Festival filma o životinjama LAJKA. Program će obuhvatiti projekcije filmova i razgovore, a biće održan u Klubu Doma omladine. Festival je osmišljen sa jasnim ciljem promovisanja prava životinja, ali i edukacije publike – kako o nasilju nad životinjama, tako i o strategijama aktivizma i borbe protiv maltretiranja.
Prvi dan festivala, 9. oktobar, biće posvećen eksploataciji životinja u industriji zabave. Publika će imati priliku da se informiše o temama koje se tiču moralnog statusa životinja, reprezentacije životinja na filmu i medijima, prepoznavanja životinja u kulturi a otvoriće I pitanja iskorišćavanja životinja u svrhu zabave i umetnosti.
Drugi dan festivala biće posvećen temi aktivističke kuhinje i veganskog stila života i ishrane.
Treći dan, 11. oktobar, posvećen je nasilju nad životinjama. Tema prvog panela su perspektive aktivizma za prava životinja u Srbiji, zloupotreba životinja zarad krzna i Zakon o dobrobiti životinja koji je kod nas izglasan i stupa na snagu u januaru 2019.
Ulaz je slobodan.

Foto: Facebook

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.