Lepota

MI ZNAMO FORE ZA BRŽI RAST KOSE

it  | 

Ošišala si se i fazonirala frizuru pred leto, a sada bi opet želela da imaš dugu kosu, možeš da praviš rep, lokne, talase… Dobra vest je da ćeš uz ove genijalne trikove veoma brzo imati negovane i zdrave vlasi poput Ariane Grande.

1. TRIMUJ KRAJEVE

kosa, trimovanje, lepotakosa, trimovanje, brži rast, lepota

Zvuči blesavo, ali da bi ti kosa rasla, neophodno je da je kratiš. Oštećeni krajevi će se lomiti tako da treba da ih ukloniš. Nemoj da očajavaš zbog toga, trimuj kosu svakih 6 nedelja i za kratko vreme ćeš izgledati kao Rapunzel.

2. IZBEGAVAJ VRUĆU VODU

Pretopla voda će ti oslabiti kosu, učiniće je suvom i krtom, a samim tim ona će se lakše lomiti.

3. NEMOJ DA JE SUŠIŠ FENOM I PEGLAŠ ISTOG DANA

Stilizovanje koje uključuje veliku toplotu može sprečiti kosu da naraste duga i snažna. Dakle, ako planiraš da je ispravljaš, onda je pusti da se prirodno osuši. A pre nego što upotrebiš peglu, stavi na nju zaštitni sprej.

4. BUDI NEŽNA

Mokra kosa je veoma osetljiva, tako da nije dobro da je uvrćeš u peškir pošto izađeš iz tuša. Jednostavno je prosuši blago tapkajući i upijajući vodu s nje.

5. MASIRAJ GLAVU

Masnoća i perut sprečavaju rast vlasi. Masiraj glavu pri svakom sapunanju da bi uklonila prljavštinu i mrtve ćelije i povećala dotok krvi, kako bi tvoje folikule bile zdravije, srećnije i aktivnije.

6. INVESTIRAJ U ČEŠALJ SA RAZMAKNUTIM ZUPCIMA

Takav češalj je najbolji izbor za raščešljavanje kose nakon tuširanja. Njime ćeš najlakše raspetljati sve čvorove i čvoriće.

7. ŠTA NAKON IZBELJIVANJA

miley cyrus, izrastak, brži rast kose, lepota

Izbeljivači i druge hemikalije, posvetljivači i farbe ne znače ništa drugo, nego OŠTEĆENJE. Ukoliko si prešla u plavuše, a želiš da se vratiš u prirodnu boju, nemoj da se brineš oko izrastka. Takav stajling može biti veoma kul. Ako može Miley Cyrus, zašto ne bi mogla i ti?!

8. NABAVI SVILENU JASTUČNICU

svilena jastučnica, lepota, brži rast kose
Da, da, bićeš apsolutno fensi. Pamučna jastučnica dovodi do toga da se prilikom spavanja raščupaš i kosa ti se umrsi, što uzrokuje oštećenja. Rešenje je svilena tkanina.

9. ZABORAVI VISOKI KONJSKI REP

Visoko podignut i čvrsto stegnut konjski rep utiče na opadanje vlasi i izaziva glavobolju. To je odavno dokazano. OK, preživećeš ako se odlučiš za takav friz nekoliko puta mesečno. Ali ipak je bolje da umesto toga biraš opuštenu pletenicu.

Foto: Pinterest, giphy.com, Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.