HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 10. do 16. decembra

it  | 

Ovan
Prilično burno, naročito u školi, ali mu i dalje nije jasno zbog čega li se to tako strašno posvađao s bilskim drugarima. Problema neće biti ako se samo malo potrudi i  obuzda svoju nestrpljivost i eksplozivnost.
I zauzete a i slobodne pripadnike znaka oboriće s nogu osoba koja se iznenada pojavila u njihovom okruženju. A kako i ne bi kad je dotična persona tajanstvena i iznad svega harizmatična. Ona nekima može sasvim promeniti život, bilo da započnu vezu ili da njena pojava dovede do definitivnog razlaza sa sadašnjom simpatijom.

Bik
Sve se odvija u nekoj čudnoj žurbi uz dobru dozu nervoze. Ali nema mesta za brigu. Kad bude svodio račun na kraju sedmice biće mu jasno da se nekako sve samo od sebe složilo i izrodilo prava rešenja.
I na ljubavnom polju nemirna sedmica. Okidač je loša komunikacija, a pravi razlog osećaj neispunjenosti vezom i sumnja u nju. Slobodni Bikovi imaju sjajne mogućnosti da sretnu nekoga ko ih neverovatno privlači.  Samo treba da se  opuste i uživaju.

Blizanci
Definitivno je završeno s nepovoljnim, čudnim i nervirajućim situacijama koje su iskakale poput zeca iz šešira. A i manja je nervoza u školi na velikom odmoru, te sa drugarima lakše nalazi zajednički jezik.
Oni u vezi i dalje su pod senkom ljubomore, sumnje i nesigurnosti, ali je ona sada sasvim slabašna i jedva se nazire, te su na najboljem putu da opet budu oni stari šarmeri. Slobodni pripadnici znaka upoznaju nekoga ko je neka vrsta leka za njihovo tmurno raspoloženje. No, i dalje nisu spremni da srce poklone nekome.

Rak
Malo je čudna situacija: pod podjednakim su uplivom i izuzetno pozitivnih ali i negativnih uticaja, pa je sasvim sigurno da nema ni govora o nekom opuštanju. Ali ako mudro odigraju svoje karte, sve će biti dobro. Dakle, sada treba da prihvate podršku koja im se pruža ali i da ne precenjuju ni sebe ni druge.
Usamljeni Rakovi srodnu dušu mogu sresti u školi na odmoru ili pak u autobusu do škole. Ali moraju imati na umu da to može biti kratkog daha, veliki uzlet i još veći pad.

Lav
U jednom trenutku sve izgleda savršeno, a onda iz čudnih razloga dolazi do nekog odgađanja u realizaciji postavljenih ciljeva. No zbog toga ne treba da klone duhom, to je ipak samo kratko odlaganje. A da bi sve imalo srećan kraj potrebno je da izbegava konflikte, naročito sa bližim društvom. To, naravno, Lavu teško pada, jer ima snažnu želju da svakoga nauči redu i pameti.
U ljubavi je situacija klizava. Dok on zrači šarmom i energijom, druga strana se uvlači u ljušturu, uplašena da ga ne zavređuje i da će ga neko drugi očarati. Ako mu je stalo do veze, ne sme da se upušta u svađu. Usamljenima se smeši uzbuđujuća emotivna priča.

Devica
Eh, ona bi da sve ide kao po loju – lagano, bez neprijatnih iznenađenja i pritisaka. No, to i dalje nije moguće, ali zato može natenane da planira šta i kako će raditi, pa kasnije samo to da sprovede u delo.
Device u vezi prolaze kroz neobičan period: partner je ljubomoran, a to teško osaćanje pothranjuju čudne i nedefinisane sitacije. E sad, ako joj je stalo do druge strane,  treba da bude korektna u svakom pogledu.
Slobodnim pripadnicima znaka smeši se divna mogućnost za da ih neko emotivno žestoko prodrma i dodrne njihovu nežnu stranu koju gotovo panično skrivaju od drugih.

Vaga
Veoma je važno da u svakom trenutku bude maksimalno koncentrisana i fokusirana na ono što joj se događa. Dakle, nema mesta za ishitrene reakcije i žurbu, jer to značajno umanjuje oprez, a posledica je greška koja se teško ispravlja.  Tu su i lošiji odnosi s drugarima, što je neobičo za Vagu. No, gle čuda, baš to može doprineti da lakše i brže  završi svoje obaveze.
Slobodne Vage čeka nova ljubav koja počinje na vrlo neuobičajen način ili je pak druga strana nekako luckasta, samosvojna i tajnovita.

Škorpija
Sve što isplanira mora da menja, prepravlja, odlaže… A tu je i rasejanost, misli joj brzo odlutaju u neke daleke predele, pa onda pojma nema nema ni gde je ni šta radi. I nije stvar u tome što je to ometa u redovnim obavezama, već može da napravi ozbiljan propust, previd ili gubitak u nečemu što joj mnogo znači.
Usamljenima se smeše nove emotivne priče, jer počinju da zrače predivnom, pomalo mističnom energijom. Promene nastaju gotovo preko noći, bez najave i upozorenja.
Ista ta energija zauzetima stvara problem jer druga strana počinje da se oseća nesigurno, što je okidač za ljubomorne ispade.

Strelac
Čini mu se da je izgubio nešto oko čega se baš istinski trudio. No, uskoro će shvatiti da je to preuveličavanje bez nekog veliko pokrića. Naprosto, priča je bitno drugačija, otvaraju mu se mogućnosti da realizuje nešto što odavno priželjkuje.  Ali takva je Strelčeva priroda, u svemu voli da preteruje.
Period nije najpovoljniji za emotivne veze. Strelac naprosto prenaglašava svaki događaj, što partnera dovodi do ludila i ishitrenih odluka. Za usamljene je situacija daleko bolja:  oni privlače poglede suprotnog pola, flertuju, udvaraju se i uživaju u tome.

Jarac
Objektivno postoji velika opasnost da bude prevaren ili pak uvučen u neku dosta neprijatnu situaciju, a on to nikako ne sme dozvoliti. Dakle, treba da otvori četvoro oči i čim mu se učini da neko nešto mulja, da se odmah distancira od njega ili od njih.
I u ljubavi je prava zavrzlama jer ništa ne ide po jarčevskom redu, što će reći klasično. Odjednom su mu privlačne osobe čije ponašanje ne može da provali, postaju mu neodoljive one koje su distancirane ili ga čine nesigurnim. Ima li tu negde šanse za uspeh, teško je reći. Bar dok se sve opet na vrati na sigurnu klasiku.

Vodolija
Ako ikako može da odugovlači stvar sa dobijanjem ocena, neka to i uradi. Ne baš na preterano dug rok. Samo do sledeće sedmice. I da! Odjednom je bez nekog posebnog razloga mnogi u širem društvu nerviraju, smetaju joj njihove priče, planovi. No i to će proći, samo neka povede računa da debelo ne pokvari odnose koji su joj važni.
S druge strane ljubavna priča je mnogo lepša. Odasvud se pojavljuju neke osobe spremne za flert, pa ne bi bilo iznenađenje ako se pokrene neka intrigantna priča, baš onakva kakvu Vodolija voli.

Ribe
Planete im šalju ogromnu energiju kojom mogu da preuzmu inicijativu i krenu u akciju. A ta akcija može biti i ovakva i onakva. Dakle, na Ribama je da tu energiju pravilno iskoriste za svoju i dobrobit drugih. Čak i ako se pojave neke prepreke, lako će ih rešavati, pod uslovom da se ne nerviraju i ne padaju u bedak. A i ne treba da ulaze u konflikt  s roditeljima i drugim autoritetima.
Što se ljubavi tiče, neka se potrude oko osobe do koje im je stalo, jer postoji velika verovatnoća da dođe do sukoba zbog glupih razloga. Slobodne Ribe igraju čudu igru: prvo zaintrigiraju nekoga, a onda se povuku dva koraka nazad i izigravaju nevinašce. No, to im se može vratiti kao bumerang. Zato neka dobro odmere svaki korak.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.