HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 11. do 17. marta

it  | 

Ovan
Vredan je i daje sve od sebe, ali… nikako da ubere plodove tog svog rada i već počinje da se pita ne postoji li drugi način da dođe do onoga što želi, što će reći brzo i još pre. E, ali ne može tako, i razočaranja su deo odrastanja.
I što se ljubavi tiče čas je ovako, čas onako. Ako njega pitate otkud to, reći će vam da je to krivica druge strane. A u stvari on je prilično nestbilan i ide iz krajnosti u krajnost.  Očas posla iz nežnosti uleti u tešku svađu. Šta da  radi? Pa da bude strpljiv, neguje razumevanje i empatiju.
Mogući problemi sa grlom i disajnim organima.

Bik
Nanjušio je proleće pa počinje da se priprema za njega. Zato pre svega želi da skine neki kilogram (ili pak više, zavisno od toga šta je zimus radio). Odlučio i krenuo, al’ gle čuda, ništa se ne  dešava. Pa sad, nije baš da se ne dešava, samo treba vremena da vaga to skapira. Dakle, nijedan trud na duge staze ne ostaje bez rezultata.
Oni koji su u vezi čudom se čude šta im se to dešava. Nije da nisu zaljubljeni, al’ tako dođu neki trenuci kad dotičnu osobu ne mogu da smisle i hteli bi da su što dalje od nje. A kad im voljeno biće više nije pred očima, požele da ga što pre vide i budu zajedno. I tako dok se nebeske prilike ne promene.
Slobodni Bikovi neka zadžabe ne smaraju druge. Oni još nisu spremni za vezu, samo bi da ispitaju svoju moć kad je druga strana u pitanju.

Blizanci
I dalje imaju osećaj da se kreću kroz gustu maglu koja se na trenutke diže i oni mogu da uoče gde su i kuda idu. A onda se magla spusti još gušća i opet su nesigurni u svoj put. Bilo bi dobro da ove sedmice obavljaju samo svakodnevne obaveze, a planiranja da ostave za kasnije.
Oni zaljubljeni izgubili su korak sa dragim bićem. Pa kad je jedno raspoloženo i spremno za romantične trenutke, ono drugo kao da to ne primećuje i okrenuto je nekim svojim problemčićima. A kao da se izgubila i ona čuvena blizanačka domišljatost i brzo reagovanje u svakoj situaciji.
I na sve to imaju problemčića sa grlom, hormonima i kožom, urinarnim putevima. Al’ ništa strašno.

Rak
Intuitivno oseća da mu je neophodno da telo što pre očisti od raznih otrova koji su se skupljali tokom zime. Zato neki Rakovi odlučuju da pooštre svoje principe ishrane, neki će da poste, a neki će da se okrenu  jelovniku sa dosta ribe, voća i povrća, A sve to će zalivati velikom količinom čajeva. Bravo!
Rakovi u vezi verovatno su ovih dana primetili da odlično razumeju drugu stranu, njene želje i htenja. A onda im se to vraća po principu spojenih sudova. I – druga strana se trudi da razume njih i da izađe ususret njihovim željama i planovima. Ma, prava divota!

Lav
I dalje mu se čini da se sve zaverilo protiv njega, kudgod krene, naiđe na prepreke ili  ljude koji ga ne gledaju blagonaklono ili na one s kojima se uopšte ne razume. I već mu je sasvim jasno da u ovom trenutku nema ništa od onoga što je planirao. Još da odluči da bude  strpljiv i biće sve u redu.
Zaljubljeni Lavovi izgubili su onu jaku sponu s drugom stranom, jer je ona, avaj, okupirana nekim svojim stvarima i nije joj baš do toga da šašolji lavovski ego. Pa šta i ako je tako? Nije propast sveta. Treba da pusti da sve ide svojim tokom i da se time ne opterećuje.

Devica
Mnogo je zabrinuta zbog trenutne situacije.  Ali bespotrebno. U ovom trenutku Devica ne može da sagleda pravo stanje stvari, a ponekad joj se može učiniti i da nazaduje u onome što radi. U prevodu: uči  al’ ne može da zapmati, zaboravi da uradi domaći ili da ispoštuje dogovor s društvom do kojeg joj je stalo.
Slična osećanja je muče i kada je ljubav u pitanju. Čini joj se da ulaže mnogo u vezu, a da zauzvrat dobija tako malo. I da stvar bude gora, druga strana je svađalački raspoložena pa stalno nešto pecka  i bocka.  Ili je pak potpuno u nekom svom svetu gde za nju nema mesta. Izlaz? Neke će ga naći u trećoj osobi, samo je pitanje koliko je to dobar potez.

Vaga
Suočava se s nekim nejasnim situacijama, nedoumicama, kašnjenjem. A uz sve to još i sama ponekad pošteno zabrlja. Zbog svega toga i nije čudo što je stalno napeta i nervozna. Ali od toga nema nikakve koristi. Bolje je da tu energiju iskoristi za poboljšanje koncentracije i svođenje ličnih grešaka na minimum.
U vezi je došlo do značajnog osveženja pa je zbog toga ponovo ona stara Vaga: nasmejana i dobro raspoložena. Mada, i dalje joj se čini da joj druga strana ne pokazuje osećanja na pravi način.
Slobodne Vage treba da što bolje iskoriste ovaj period  jer je izuzetno pogodan za flert.

Škorpija
Već neko vreme je stalno napeta i ima utisak da za  svaku stvar mora žestoko da se bori. Nema sumnje, ona uvek izlazi kao pobednik, al’ po koju cenu!  Ako ovako nastavi, sasvim će ostati bez energije. Doduše, ume ona brzo i da se regeneriše.
Tako nervozna i napeta, sav svoj bes i frustriranost iskaljuje na voljenoj osobi koja joj uopšte nije kriva. Ili nije kriva baš za sve. A cela ta drama može se izbeći ukoliko Škorpija to želi, to jest ukoliko joj je stalo da se veza održi.
Slobodni pripadnici znaka pokušavaju nešto gotovo nemoguće: da svoje želje uguraju u okvire realnosti.  Kad već ne mogu da dobiju ono što žele, onda će da uzmu ono što im se nudi.

Strelac
Ponovo mora da poradi na stvarima za koje je mislio da su jednom i zauvek rešene. A zbog toga mora da odloži neke važne ciljeve i planove. No, nije baš sve tako strašno. Treba samo da bude malo strpljiviji i sve će se samo pokrenuti.
Strelčevi u vezi ophrvani su sumnjama da druga strana nije iskrena i da nešto debelo skriva od njih pa da ih čak i obmanjuje. A  druga strana pak  njih optužuje za aroganciju i sebičnost jer uglavnom misle o sebi, svojim potrebama i problemima. U takvoj situaciji najbolje pomaže iskren razgovor koji će staviti tačku na ovakva mišljenja.
Mogući su problemi s probavom.

Jarac
Ima osećaj da mu neko ubacuje klipove pod točkove i da od njegovih očekivanja i planova nema ništa. A kad se Jarac tako oseća, obično ga preplavi užasan bes ili pak neka tmurna bezvoljnost. Ipak, kakva god da je situacija i ma šta da mu je krenulo nizbrdo, nadu u bolje mora da sačuva. Jer nada  je prvi stepenik do pobede.
Tako opterećen polako počinje da se otvara prema voljenoj osobi i da sa njom deli strahove i druge emocije, što je već pravo čudo samo po sebi. I naravno, sjajan podsticaj za jačanje veze.
U živote slobodnih pripadnika ovog znaka uskoro će da ušetaju neke nove osobe pa je moguća slatka pričica kakvu do sada nisu imali prilike da dožive.

Vodolija
Zapanjena je činjenicom da može da se smeška i osobama koje je smaraju, pa čak  i nerviraju i od kojih bi najradije pobegla daleko, daleko. Samo još da skapira kako joj se dobre stvari dešavaju upravo proporcionalno širini tog osmeha.
Kako je i ove nedelje spremna da rešava tuđe nevolje i da podmeće leđa gde to od nje zatraže, naravno da nema vremena za dragu osobu. I šta se onda dešava? Pa druga strana to doživljava kao svojevrsno udaljavanje i počinje da sumnja u iskrenost a i postupke Vodolije.  Zato ona što pre mora pronaći način da joj pokaže i dokaže koliko joj je stalo do veze.

Ribe
Ove sedmice požrtvovanost im se može obiti o glavu. Zato ne treba da preuzimaju tuđe greške na sebe ili da nekom od drugara pomognu u nekoj obmani ili prevari. Dakle, da se drže osnovnog  pravila: svako je odgovoran za svoje postupke. U suprotnom na sebe mogu navuć bes nekih autoriteta, bilo roditelja, bilo profesora.
Što se ljubavnih stvari tiče, nešto ne štima iako možda na prvu loptu sve izgleda savršeno.  Zbog toga imaju potrebu da utvrde da li je greška do njih ili do druge strane, ali uzalud jer imaju osećaj da tapkaju u mraku. Ali bez brige, i taj mrak će se uskoro raspršiti. Samo strpljenja!

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.