HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 13. do 19. maja

it  | 

Ovan
Svestan je da i u školi i kod kuće od njega očekuju mnogo i trudi se da ta očekivanja što više ispuni, pa za njega u ovom trenutku nema mesta za opuštanje. U suštini, stvari se odvijaju baš kako treba iako će mu se možda učiniti da je napravio korak nazad.
Ovnovi u vezi mogu biti iznenađeni nekim postupcima i rečima druge strane, a to može biti okidač za nove tenzije, svađe, ali i slatko mirenje. Lek za to je brojanje do deset… pa i do dvadeset ako je potrebno pre oštrog reagovanja.
Slobodnim pripadnicima znaka sledi susret sa osobom koja pokazuje prijateljsku naklonost, ali se ispod toga krije još svašta.

Bik
I dalje se trudi da se ponaša kao da je sve u savršenom redu, ali mnogo toga se događa, stižu iznenađujuće informacije i preti mu raspad sistema. U takvoj situaciji najbolje je da sačuva mir, samokontrolu i dobro planira sve što radi.
Što se emotivnih odnosa tiče, svako prećutkivanje predstavlja potencijalnu opasnost da dođe do ekplozije. Iskren razgovor može mnogo toga da sredi, iako na prvi pogled izgleda da će se dogoditi sasvim suprotno.
Slobodni Bikovi ovih dana mogu sresti osobu za koju su ranije bili veoma zagrejani pa će pokušati da obnove taj zanos.

Blizanci
Pred njima je neobična sedmica ispunjena i prijatnim i neprijatnim iznenađenjima čak i na dnevnom nivou. Okolina od njih očekuje brze i pravovremene poteze, sjajne ideje i ono čuveno merkurosvko lako nalaženje rešenja.
Blizanci u emotivnim vezama ne bi smeli da požuruju dešavanja i insistiraju na svojim željama i predlozima. Ovo je naročito bitno u slučaju da je veza uzdrmana ranijim razmimoilaženjima i različitim stavovima. A ako kojim slučajem budu prisiljeni na razjašnjenje, neka dobro razmisle, možda je druga strana stvarno u pavu.
Slobodne pripadnike znaka čekaju nova poznanstva, nove ljubavne priče. Ali, avaj! Sve to može brzo i da se završi.

Rak
Oko njega su stalne promene i više nije u stanju da kontroliše dešavanja kada je reč o školi i učenju. S tim podruku ide i nezadovoljstvo odnosom i kontaktom sa autoritetima jer mu se čini da profesori previše zahtevaju od njega, a nagrada je neadekvatna. Ipak, ove nedelje ima punu podršku porodice i bliskih drugara, što nije za bacanje.
Kod Rakova u emotivnim vezama na površinu mogu da isplivaju neka stara dešavanja, strahovi, preispitivanja… ukratko sve ono što nije blagovremeno rešavano. Šta se tu može uraditi? Konkretne stvari treba rešavati a ostalo razložiti na sastavne delove i pustiti niz vodu.
Ako se pred slobodnim Rakovima pojave neke stare ljubavi s predlogom da počnu ispočetka, neka dobro razmisle i u obzir uzmu sve ono što su s tom osobom već doživeli. Tako će najbolje znati vredi li pokušati.

Lav
Radni elan mu je smanjen, ali su mu se upornost i volja povećali pa je sasvim izvesno da će da ispuni zacrtano kada je o školi reč. Bilo bi dobro da se korektno odnosi prema autoritetima (i u školi i kod kuće) i da dobro pazi šta govori i radi.
Lavovi u emotivnim vezama okupirani su svojim problemima, pa i kad se nađu s voljenom osobom, posebno paze da ne učine nešto što bi moglo izroditi tenziju među njima.
Slobodni pripadnici znaka zasad su okrenuti uživanju, provodu, zabavi, flertovanju, a o bivšima više i ne razišljaju.

Devica
Samo polako i smireno, u žurbi se mogu napraviti velike greške. Ovo je posebno važno ukoliko dođe do nekih neočekivanih situacija koje je mogu duboko uzdrmati. No, nema mesta za paniku, sve će to proći brzo poput olujnih oblaka.
Za zaljubljene Device bilo bi najbolje da ove sedmice što više izlaze, druže se s prijateljima, idu u pozorište, na koncerte ili bar samo šetaju po kiši… Jer sve je to sjajna prilika da se mentalno opuste i rasterete.
Slobodni pripadnici znaka neka se ne smaraju razmišljanjima o ljubavnim stvarima. Ako se neko pojavi, sjajno, ako ne – opet sjajno!

Vaga
Malo je zapostavila školske obaveze i učenje, a baš sada je krajnje vreme da se pošteno potrudi ukoliko želi neki veći uspeh. Inače, posle može da bude kasno i da joj se uloženi trud ne vrati pravom merom.
Vage u vezi na velikoj su muci: druga strana od njih očekuje totalnu posvećenost (i podređenost) dok sama svoju pažnju deli na više strana. A Vagi nekako i nije do potčinjavanja, radije bi da sama vuče konce. Zato će uraditi ono što najbolje ume: neće praviti pitanje baš oko svega a i kad to učini, biće odmereno i diplomatski.
A one usamljene čine što im duša ište, pa ili su se povukle daleko od svih ili pak flertuju sa više osoba.

Škorpija
Ima osećaj da cupka u mestu bez obzira na to koliki je trud uložila u realizaciju neke ideje. Taj osećaj nije bez osnova, jer i kad se steknu odlične okolnosti, rezultati neće biti na nivou očekivanih. A i komunikacija sa okruženjem biće joj znatno otežana.
Komunikacija joj škripi i u emotivnom odnosu. Istina, govori se o površnim stvarima i pričicama ali ne i onome što obe strane i te kako žulja. E sad, ako to potraje, sigurno je čekaju burne rasprave i durenja.
Slobodni pripadnici znaka trenutno nisu zainteresovani ni za koga posebno jer su im sve osobe s kojima su u kontaktu nezanimljive pa čak i dosadne.

Strelac
Vrlo je verovatno da će se ove sedmice naći pred nekom teškom odlukom ili izborom. Kada je o takvim stvarima reč, najbolje je da se opusti i u miru dobro razmisli o svim opcijama i mogućim posledicama. A posebno je važno da sagleda dugoročne posledice toga.
Strelčevi u vezi mogu da dođu u veoma nezgodnu situaciju ukoliko budu insistirali na tome da su oni uvek u pravu ma šta da se događalo i ma kako se stvari razvijale.
Doduše, u većini slučajeva i jesu u pravu, ali od te činjenice nema nikakve vajde. Umesto isterivanja stvari načistac bolje je da pribegnu kompromisima.
Slobodni pripadnici znaka naišli su na osobu koja ih privlači i s kojom bi voleli da ostvare nešto više. Al ne uspevaju da pronađu pravi trenutak i pokrenu priču.

Jarac
Malodušan je i stalno se preispituje gde je to i kada pogrešio. A takvo stanje zna da potkopa energiju, motivaciju pa i istrajnost, glavni oslonac ovog zemljanog znaka. Ipak, sredinom sedmice stiže poboljšanje koje će mu pomoći da se digne na noge lagane.
Ni odnos s voljenom osobom nije na željenom nivou, a za mnoge je čak i potpuno nezadovoljavajući. Zbog toga lako mogu da skliznu u flert sa osobom koja im se u prvi mah učinila veoma interesantnom. Ali oprez! To uskoro može da se pokaže kao veeeeliki promašaj! Zato je bolje da poneguju ono što imaju.
Slobodni pripadnici znaka okrenuti se ka prošlosti pa im zbog toga može promaći jedna simpatična osoba koja želi da im se približi.

Vodolija
Neko joj puni glavu pogrešnim informacijama ili pokušava da je prevede žednu preko vode. Svesna je Vodolija svega što se dešava, ali popušta jer pokušava da nađe bilo kakav način da se bar malo pomeri napred iz situacije u kojoj je.
A najbolje bi joj bilo kad bi ostala na planovima i idejama koje je još ranije zacrtala.
Većina Vodolija je nezadovoljna svojim emotivnim vezama i kad su s dragom osobom, ne osećaju se vedro, živahno, ispunjeno i zadovoljno.
Za takvu situaciju ne treba tražiti krivca već upregnuti maštu i kreativnost i uneti osveženje u vezu.
Neko je uspeo da razmrda slobodne pripadnike ovog znaka. E sad, jeste da im sve to prija, ali su ipak svesni da će to biti samo mala epizoda.

Ribe
I dalje su veoma aktivne i u punoj brzini i snazi jezde ka kraju školske godine. Hoće li izdržati taj neviđeni tempo? Naravno da hoće, u to su uložile svu svoj snagu, maštu i volju. I neće razočarati one koji od njih očekuju veliki uspeh.
E sad, kad su toliko okrenute ka školi i obavezama sasvim je logično da im emotivna priča trpi. Druga strana, naime, nije spremna da u nedogled čeka njene slobodne termine za izlaske i druženje, pa će početi da se buni a onda i da švrlja sa strane.
Slobodnim pripadnicima ovog znaka neko nudi prijateljstvo (za početak), ali je svima jasno da tu može da bude i nešto daleko više.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.