HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 17. do 23. decembra

it  | 

Ovan
Zdrav razum i odgovornost, naravno ako ima bar trunku toga, čuvaju ga od odluka koje mu poput snažnog zemljotresa mogu prodrmati život. Dakle, upornost, strpljenje i vaganje svake odluke najbolji su put do divnih rešenja i radosnih trenutaka.
Što se ljubavi tiče, situacija je pomalo čudna, oni u vezi sanjaju neka druga lica i povremeno se pitaju zašto su i dalje u staroj priči. Slobodnima se vraćaju neke osobe iz prošlosti, što i ne čudi jer je sada povoljno vreme za obnovu prekinutih veza.
Neophodno je da povede računa o ishrani.

Bik
Neke situacije i događaji u školi dobro su uzdrmali njegovu smirenost i pošteno mu protresli nerve. A evo, sad je Bik odlučniji i mirniji i kao od šale rešava sve ono što ga je još koliko juče užasno nerviralo.
I u ljubavi se sve menja, umesto svađa i razmimoilaženja traže se kompromisi i problemi zajedno rešavaju. Veliki korak, zar ne? Slobodnim pripadnicima znaka stiže poziv za izlazak koji će se pretvoriti u flert. A ukoliko im se učini da to nije ona prava, srodna duša, možda će pravom smatrati onu koja će im došetati iz prošlosti. Pa sad neka biraju: novo i nepoznato ili neuspelo ali poznato.

Blizanci
Bez rasprava! Nije da im one mogu nešto pokvariti u školi, ali zašto da se nerviraju bez ikakve potrebe. Jer pred njima je zaista stabilan period koji jedino mogu poremetiti osobe koje ne znaju šta hoće ili su pune negativne energije.
Slobodni Blizanci mogu ponovo uspostaviti kontakt sa nekim koga jako dugo nisu ni čuli ni videli. Iz toga se može izroditi neka lepa priča jer ovo je dobar period za nove emotivne početke.
Zbog smanjenog imuniteta skloni su virozama, a za to je uglavnom kriva brza hrana ili ona iz pekare.

Rak
Iznerviran je zbog informacija koje stižu do njega. Iz ravnoteže mogu da ga izbace neke priče, ali je ipak pitanje koliko su one tačne. Čak postoji mogućnost i da su izmišljene i puštene u opticaj baš da bi njega iznervirale kako bi načinio sasvim pogrešan korak u nekom važnom segmentu. A realna planetarna situacija nije loša: Rak mnoge stvari rešava uz minimum truda i, što je najvažnije, ima podršku osoba koje su mu važne. Slobodni mogu upoznati jednu osobu s kojom mogu izgraditi stabilnu, lepu i romantičnu vezu.

Lav
Neočekivani događaji kod nekog mogu izazvati veliko razočaranje. Ipak, Lavu ne priliči bedak, te sledi smirivanje, sagledavanje stvari iz drugog ugla i radosno prihvatanje novih mogućnosti. Lavovi u vezi mogu imati burne rasprave, toliko žestoke  da posle njih nema nastavka niti povratka na staro. Zato neka dobro paze šta govore, jer, kažu, i reč ubija. Oni slobodni teško se odupiru osobi koja želi da obnovi vezu s njima. Iako imaju dosta neprijatno iskustvo, nešto ih ipak privlači njoj. I  takve stvari su moguće, one ubrzavaju sazrevanje.

Devica
Neki njeni propusti mogu isplivati na svetlost dana, zato neka dobro pazi na svaki svoj korak. A ako se propust već dogodi, neka ga pod hitno ispravlja. I da, neka obuzda onu potrebu da svakome u oči kaže šta misli, nija sada pravo vreme za to.
Device u vezi neka se više prilagode partnerovim željama i potrebama. A slobodne na nekom kraćem putu ili pak preko društvenih mreža upoznaju osobu koja im se dopada. Planete kažu da ta priča ima izgleda za opstanak i dalji razvoj, ali da će bivši partner pokušati da se umeša u to.
I dalje je moguća  sklonost ka povredama, zato neka u svakom trenutku bude veoma pažljiva.

Vaga
I dalje je pod uticajem negativnih energija koje joj donose nervozu i zabrinutost, ali se one postepeno smanjuju, što ona i te kako oseća na dnevnom nivou. No i pored toga, Vaga uspešno završava gomilu nekih obaveza koje je preuzela.
I u ljubavi se turbulencije polako smiruju, mada će i dalje biti ljubomore i nesigurnost na obe strane.
One slobodne sada imaju više mogućnosti. Ukoliko to žele, ponovo mogu oživeti vezu koju su smatrale završenom. No, njena budućnost ne obećava ništa lepo. Dakle…

Škorpija
Nešto što je dugo bilo u blokadi, sada konačno može da se pokrene. Ima i nerviranja zbog prispelih informacija, ali polako. Nešto može da izgleda loše, ali to ne znači da će tako i ostati. Optimizam i vera čine pola uspeha.
One u vezi naučile su da kontrolišu ljubomoru, ali im se ipak omakne poneki škorpionski ugriz na tu temu. Neke to čine i namerno samo da bi videle kako druga strana reaguje. One slobodne ponovo stupaju u kontakt sa bivšima, a to se može pretvoriti u produžetak priče ukoliko one tako odluče. Bilo bi dobro da se pripaze povreda, ali i da se fizički aktiviraju.

Strelac
Nagomilani strahovi donose nedoumice, nerviranja i mnogo pitanja na koja u ovom trnutku nema odgovora. Ili bar onog pravog. Ipak, situacija uopšte nije strašna jer će sve uskoro da se reši. Još samo malo strpljenja, blizu je kraj jednog teškog perioda. I u ljubavi je slično, sam sebe opterećuje zbog onoga što je učinio ili pak nije učinio. Baš kao u onoj priči o tamnom vilajetu, obrni-okreni, nezadovoljan je sobom.
Oni slobodni mnogo razmišljaju o jednoj osobi i nadaju se da će im se ona prva javiti. A kad shvate da od toga nema ništa, sami će preduzeti potrebne  korake.

Jarac
Prepreke su evidentno pred njim. Ali on je odlučan i polako nastavja ka svom cilju, kao da mu je put ravan i čist. Pritom mu uopšte ne smeta što njime ide korak po korak. Strpljenje, oprez i ambicija dovoljni su da savlada i najstrmije staze.
U ljubavi je opušteno pa sve više slobodno vreme provodi s voljenom osobom jer mu to pričinjava radost i zadovoljstvo. Tako je to kad su emocije prave i komunikacija dobra.  A slobodni? Nebo im nudi priliku da pronađu ono što dugo traže. Možda je to neko iz šireg okruženja, a bogami možda i neko s kim je već bio u šemi.

Vodolija
Odlučna je u nameri da razreši sve one sitne i dosadne obaveze koje joj već dugo vise nad glavom i remete zadovoljstvo da uživa u ovim pretprazničnim danima. Planetarna situacija se promenila, Vodolijama se otvara put uspeha.
I u ljubavi sve štima baš onakako kako je sanjala, čak i ne dozvoljava da je uznemiri poneki neozbiljan potez druge strane. One slobodne i dalje emituju magnetnu privlačnost pa se oko njih vrti mnogo novih i starih lica. I sad joj je problem koga od njih da izabere da joj pravi društvo u najluđoj noći.

Ribe
Nije da nema problema, nebo se baš potrudilo oko toga, ali Ribe kao da to ne primećuju. Silovito idu napred i svuda pokazuju svoju snagu, umešnost, hrabrost i čvrstinu u nezgodnim trenucima. A  od pomoći im je jaka podrška osoba do kojih im je stalo.

I u ljubavi je trusno, partner se ponekad ponaša veoma čudno a njima nikako nije jasno zbog čega je tako. Ali i to polako prolazi, pred njima su divni i zabavni trenuci. Slobodne su obasute pažnjom brojnih udvarača, a među njima ima i nekih starih, njima poznatih lica. Potrebno je samo da se prepuste i u uživaju u tolikoj pažnji. Jer neće uvek biti tako.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.