HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 24. do 30. decembra

it  | 

Ovan
Prepun je energije i s lakoćom završava gomilu zadataka i obaveza, ali to ima svoju cenu – nervozan je i pod stresom. Zato se i bez nekog velikog povoda upušta u rasprave, konfrontacije i sukobe. Ovo je posebno opasno ukoliko je reč o profesorima i roditeljima. Konačno je vreme da nauči kako se mnogo više može postići ljubaznošću i pomirljivim stavom.
Ova prevelika energija s druge strane može da izazove napetost pa i svađe s voljenom osobom koja počinje da se oseća zapostavljeno. Oni slobodni mogu da upoznaju neke zanimljive osobe, a iz tog susreta može se izroditi nešto trajnije.

Bik
Susreće se u školi s brojnim situacijama koje ga prosto guraju da napravi pogrešan korak, bilo da se s nepoštovanjem odnosi prema profesorima, bilo da se sukobi s društvom i potpuno uzdrma odnose. No, Bik ima dovoljno snage pa i mudrosti da ovaj period prebrodi bez većih potresa i da se posveti svojim planovima. Drugim rečima, da obuzda svoju tvrdoglavost.
Slobodni Bikovi sreću neke nove osobe koje su zainteresovane za njih, ali to i dalje nisu one prave kakve su njima potrebne. No, svejedno, podeliće dobro raspoloženje u ovim pretprazničnim danima.

Blizanci
Zahvaljujući finom raspoloženju i komunikativnosti lako prevazilaze sve probleme i problemčiće koji pred njih  iskrsavaju i to uprkos povremenom padu koncentracije.  Treba da obuzdaju svoju sklonost za preuzimanjem previše obaveza koje onda otaljavaju u žurbi.
Kad je reč o emotivnim pitanjima, idu iz krajnosti u krajnost i zbunjuju drugu stranu koja ne zna kako da se postavi. A samo malo treba da sve poprimi romantičnu i veselu notu, kakva i priliči ovom dobu godine.
Usamljeni upoznaju osobu koja će ih zainteresovati na prvu loptu i pošteno će se potruditi oko nje. A šta će na kraju biti, videće se uskoro.

Rak
Pomalo napeta sedmica, posebno u školi gde se očas posla izrodi neka neprijatnost, svađa s bliskim društvom koja rađa osećaj isključenosti. To stvarno deluje teško, ali je na kraju krajeva prolaznog karaktera te zato ne sme dozvoliti da totalno pokvari odnose sa dragim osobama. Dakle, mora pažljivije da se odnosi prema drugima i postavi snažan filter za svoje ponašanje.
Isti problem se javlja i u emotivnoj vezi. Ali sve to se može rešiti iskrenim razgovorom. Slobodnima  u život ulaze izuzetno intrigantne osobe koje im zaokupljaju pažnju.
Zbog nervne preosetljivosti mogući su problemi sa spavanjem.

Lav
Izuzetno je dobro raspoložen uprkos mnogim obavezama koje je prauzeo na sebe. To ga baš iscrpljuje, ali se on lavovski nosi s time i uspeva da ih završi na vreme i kvalitetno. Neki od njih preduzimaju korake i dodatno se obrazuju u stvarima koje ih interesuju.
Zaljubljene Lavove muči snažna ljubomora iako nemaju konkretan razlog za to. A slobodni? E pa oni neće još dugo ostati u tom statusu. A i ne treba. Tu su novogodišnji praznici, izlasci i druženja, a sve to je mnogo lepše kad se s nekim podeli.

Devica
Lako se oduševljava raznim idejama, a još lakše i brže pada u bedak kad shvati da se ne može ostvariti nešto što strašno želi. Poželjno je da posebno povede računa o tome kako komunicira s društvom i uopšte da poneguje odnos sa njima kako se za raspust ne bi osećala usamljeno.
Što se ljubavi tiče, sve je u najboljem redu samo preostaje da zajedno isplaniraju najluđu noće, tačnije gde i s kim da je dočekaju. Pa sad, ako se malo i posvađaju oko toga, ništa strašno. Slatke su te svađice…
One slobodne neka opušteno i bez zadrške uživaju u pažnji koju im poklanjaju neke osobe iz njihove okoline. A odluku koga izabrati mogu doneti i sledeće godine.

Vaga
Ponekad se oseća baš umorno, ali to joj uopšte ne smeta da iskoristi sve one divne prilike za uspeh iz mnogih predmeta. Može da bude i prestroga prema sebi pa da na sve  odmahne rukom nezadovoljna rezultatima  ili načinom na koji je to postigla, a uopšte ne vidi koliko su njenim postignućima zadovoljni roditelji pa i cela porodica. Uz to, duri se jer joj fali novca za sve one divne stvari koje želi da ponese u novogodišnjoj noći.
Zauzete Vage i dalje ne mogu da obuzdaju svoje sumnje niti da kontrolišu ljubomorne ispade, što može dobro da im uzdrma vezu, pogotovo što je i druga strana na istim mukama. Slobodne su pak neodlučne (doduše, ništa novo) koga izabrati i da li prednost dati ludoj avanturi ili nečemu trajnijem.

Škorpija
Nije dobro odmerila svoje mogućnost i obaveze koje je preuzela, pa sad brine da li će i kako upeti sve to da završi na vreme. Još ako joj autoriteti u školi ili kod kuće zameraju neke stvari ili poteze, lako može može da dođe do iskakanja iz koloseka. A samo treba da sve lepo sasluša i pola problema je rešeno. Spolja gledano veza joj je savršena, ali se ispod tog laka krije pravo stanje: ljubomora, opsesija, nesigurnost… Slobodne Škorpije sreću zanimljivu osobu koja u njihov život unosi vedrinu i dobro raspoloženje. Možda to bude i neko iz prošlosti, ali ovog puta samo kao drugarska podrška.

Strelac
Ako želi da u školi ostvari ono što je isplanirao, mora dobro da zapne! I da, nije tu reč samo o ocenama već i o rejtingu kod kuće i u široj familiji. A to mu je iz nekog razloga baš važno.
U jeku priprema za doček traženje dlake u jajetu i svoj sarkazam ostavio je po strani, pa s voljenom osobom ravnopravno razgovara i ispituje razne mogućnost. Možda mu je ovo prilika da shvati kako isti princip može primeniti i kad nisu praznici. Biće mu mnogo lepše i veselije u životu.
Oni slobodni ne znaju šta da rade sa osobom koja obleće oko njih u sve užim krugovima: svaki čas zivka i prosto iznikne svuda gde se on pojavi. Pa, možda bi bilo dobro da joj da neku šansu, ako ništa ono čisto iskustva radi.

Jarac
Sve se nešto oteže, odlaže, otkazuje, zakazuje pa opet odlaže. Baš mu je više muka od toga. Ali šta da se radi, tako su planete ispisale i ništa se ne može na silu. Zna on dobro i da su upornost i strpljenje njegovi glavni aduti, pa stoički podnosi sva iznenađenja. Tako i treba, svaka čast.
Što se ljubavi tiče, i tu su se planete uzjogunile, ali ipak ima onih koji su sposobni da negativne vibracije pretvore u pozitivne i sve što se desi dožive kao avanturu i žestoko uzbuđenje. Slobodni Jarčevi treba malo da se osvrnu oko sebe, ljubav ih vuče za rukav a oni je i ne vide jer sve vreme kukaju što su sami.

Vodolija
Čini joj se da joj se u životu sve važno odvija previše sporo. Ipak, ruku na srce, ulaže ogroman napor da se ne nervira i ne nasrće na osobe u svojoj blizini koje bi da joj pomognu da sve to lakše prebrodi.  Poenta je da se još malo strpi, rezultati njenog truda samo što nisu stigli.
I u ljubavi je napeto, a povremeno, bogami, i burno, ali to Vodliji i odgovara. Naime, voli ona da se stalno nešto dešava, mrzi monotoniju i dosadu. Pa sad, ima onih koji dele takav stav. Slobodne Volije okružene su osobama i te kako zainterovanim za njih, samo treba da spuste pogled na one koji su u njihovoj blizini.

Ribe
Lepa i zanimljiva sedmica: stižu prijatne vesti i još prijatnija dešavanja. A sve začinjeno pohvalama roditelja i profesora, baš onakvim kakve već dugo priželjkuju. Taman da u prve dane  nove godine uđu zadovoljne i srećne.
Uz toliki pozitivni naboj ne čudi što daju sve od sebe kako bi poboljšale odnose sa voljenom osobo i konačno pronašle zajednički jezik. Jer samo u tom slučaju novogodišnja noć može da im protekne onako kako je već dugo zovu – ludo i nezaboravno.
I slobodnim Ribama iskrsavaju sjajne šanse za lepu i nežnu ljubavnu priču, i to na duži rok.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.