HOROSKOP

Nedeljni horoskop od 6. do 12. maja

it  | 

Ovan
Vreme je za brze akcije kada je reč o popravljanju ocena ili o postizanju zavidne reputacije u određenoj oblasti. Dakle, bez dugoročnih planiranja, odmah treba skočiti u vatru i uspeh će biti iznenađujući.
Ovnovi u vezi više ne žele da se prave  slepi i gluvi po nekim pitanjima, pa će, bogami, ove nedelje biti žešćih rasprava, ubeđivanja i akcije. I sasvim su dobri izgledi da se sve razreši onako kako on želi i misli da treba.
Slobodni pripadnici znaka, uopšte nije važno kog su pola, preuzimaju inicijativu kada je reč o osobama koje im se dopadaju, što će u nekim slučajevima dovesti do neočekivanih reakcija.

Bik
Neka svakodnevna dešavanja i sitnice pobudili su zabrinutost u njemu kada je reč o onome što je uradio ili nije uradio u vezi sa školskim gradivom. Neki osećaju izvestan pritisak po pitanju škole, ali će ipak na kraju krajeva uspešno da prevaziđu takvo stanje.
Bikovi u vezi osećaju nekakvu novu energiju i poletnost pa im se čini da naprosto lete. Ipak, povremeno će biti prinuđeni da se spuste na zemlju jer neki postupci druge strane neće im biti jasni. Naime, imaće utisak da voljena osoba naprosto jedno misli, drugo govori a treće radi.
Slobodni pripadnici znaka uživaju u druženju ali im je u mislima stalno jedna osoba s kojom su izgubili kontakt.

Blizanci
Ovih dana posebno treba da povedu računa da sve rade onako kako treba, da se drže dalje od osoba o kojima nemaju dobro mišljenje i da izbegavaju konflikte, posebno u školi i širem društvu. A ukoliko da nesporazuma ipak dođe, najuputnije je da traže kompromisno rešenje.
Mnogi pripadnici ovog znaka imaće neprilika u emotivnoj vezi, a sve je to rezultat njihovih ranijih postupaka i reči. Da bi prevazišli takvu situaciji treba dobro da preispitaju svoje ponašanje u poslednje vreme i isprave greške koje su počinili (ili bar one najveće). A to će najlakše učiniti ako budu malo više izlazili i družili se s dragim osobama.

Rak
Ovaj period treba da iskoristi i završi sve ono što je započeo, zvezde mu u ovom trenutku nisu naklonjene kada je reč o novim planovima i počecima. Posebno neka povede računa da uredno radi domaće zadatke, lektiru i slično, jer će sigurno biti proveravan.
Rakovi u emotivnoj vezi ne smeju sebi dozvoliti nikakvu neiskrenosti ili skrivanje nečega od osobe koja im je draga. Osim toga, sve nejansne stvari neka odmah rešavaju kako se loša energija ne bi skupljala i na kraju dovela do eksplozije.  Slobodni pripadnici ovog znaka su frustrirani: osoba koju žele da smuvaju uopšte ih ne primećuje, ili se u najmanju ruku tako ponaša.

Lav
Bilo bi dobro da povede računa o tome šta govori i kako se ponaša s drugarima iz bliže ili šire okoline jer su mu ovih dana loši aspekti po pitanju komunikacije. A posebna opreznost je neophodna kada je reč o profesorima i rodteljima.
Lavovi u vezi kao da su se udaljili od voljene osobe jer im pažnju odvlače neka druga pitanja koja traže hitno rešavanje. To pak u vezu unosi elemnt nestabilnosti i promenjivosti što može da ima loše posledice.
Slobodni pripadnici znaka vrlo lako mogu da uđu u vezu s jednom osobom, ali je pitanje kako će se taj odnos dalje razvijati jer su ovih dana baš skloni avanturama i privlače ih osobe koje samo to  i interesuje.

Devica
Nije joj jasno šta se to događa: čas joj učenje ide kao ladna voda, a čas ništa ne razume i ne može da poveže. E sad, ako neko misli da će to da joj bude sputavajuća okolnost, vara se! Jeste da je opterećuje, ali joj istovremeno daje dodatnu snagu i istrajnost da dođe do željenog cilja.
Devicama u vezi preti nestabilnost, zato  treba dobro da odmere i izbalansiraju svoje postupke a i reči. Rešenje nije ni u preteranoj priči, ali ni u ćutanju i gutanju. Treba da kažu šta misle i osećaju, ali biranim rečima koje ne ostavljaju mogućnost za dvosmislenost.
Slobodni pripadnici znaka moraju da budu strpljivi kada je reč o konkretnim dešavanjima a i da se ne osvrću za sobom, što je prošlo neka u prošlosti i ostane.

Vaga
Sve zaostale lekcije treba što pre da savlada i završi sve školske obaveze koje je preuzela. Inače to kasnije može da joj se vrati kao ozbiljan problem čije rešavanje zahteva dosta vremena i energije.
Vage u emotivnoj vezi imaju osećaj kako ne mogu da se oslone na drugu stranu i da ne dobijaju adekvatnu podršku kad im je to potrebno. Zbog toga dolazi do eksplozivnih izliva ljutnje.
Slobodni pripadnici znaka uživaju  u susretima sa suprotnim polom, ali nisu spremni za ozbiljniju ljubavnu priču…

Škorpija
Teško može da se fokusira na učenje i ispunjenje drugih školskih obaveza koje je preuzela, a uz to je stalno na ivici svađe s drugarima u razredu i onima iz kraja. Najviše je ljuti što oni ne poštuju dogovore i ne drže se datih obećanja.
Da neko Škorpije u vezi pita šta to žele i kako bi volele da im se odvija emotivna priča, teško da bi dobio suvisli odgovor. I upravo zbog te nedefinisanosti ove nedelje ne bi trebalo da donose nikakve važne odluke kada je reč o dragoj osobi. Slobodni pripadnici znaka su odlučili da puste sebi na volju i uživaju u sadašnjem trenutku. Ozbiljne priče ostavljaju za kasnije.

Strelac
Naučen da bude glavni baja u svakoj priči, teško mu pada kad neko drugi u njegovoj okolini, bilo da je to škola, družina iz kraja ili familija, postane centralni lik u nekim dešavanjima. Skromnosti reba da se prikloni i kada je reč o planovima, ne može se uzleteti visoko ako krila nisu dovoljno jaka.
Frustracija iz školskog segmenta preliva se i na ljubavnu priču te Strelac nije spreman da se ponaša razumno i smirije situaciju. Naprotiv, samo još više raspiruje nesporazume. A onog trenutka kad se smiri, lako će naći zadovoljavajuće rešenje.

Jarac
Koncentracija mu je uzdrmana pa mu za sve treba duplo više vremena nego obično. Stvar otežava i činjenica da često dolazi do razmimoilaženja s društvom iz odeljenja ili iz kraja, pa mu je onda onako uvređenom i zabrinutom još teže da uči. Jarčevi u emotivnoj vezi iskusiće celu skalu emocija i događaja, od nežnih i romantičnih trenutaka do durenja i svađa. Ako im ponekad to bude teško palo, lek neka potraže u društvu dragih prijatelja koji su uvek tu kad je pomoć potrebna.
Slobodni pripadnici znaka će ovih dana preko prijatelja upoznati nekoga ko će ih snažno privući. A cela ta stvar ima potencijal da se pretvori u nešto više osim ako im na pameti nije isključivo avantura.

Vodolija
Konačno veruje kako ima apsolutnu kontrolu nad onim što joj se dešava u školi: zacrtala je detaljne planove i polako ostvaruje jedan po jedan. Ipak, to je veoma teško jer sebi ne sme da dozvoli ni najmanje opuštanje, što kasnije može izroditi neke probleme.
Zaljubljene Vodolije ove nedelje muku muče s komunikacijom kada je reč o voljenoj osobi. No, to samo po sebi i ne bi bilo toliko strašno da one u svojoj glavi od muve ne naprave slona, a onda zna se: svađa…
Slobodni pripadnici znaka na meti su zainteresovanih osoba, nekad su to one iz bliže okoline, a nekad neke koje će upoznati na putu od škole do kuće.

Ribe
Pred njima su sjajne prilike da učvrste svoju poziciju kada je reč o školskom uspehu. I uživale bi one u tome da ih ovih dana ne muče neka loša iskustva vezana za komunikaciju s drugarima. Ponekad im se čini da od njih ne dobijaju sve informacije važne za učenje i ponašanje u školi. Zato je sada na testu njihova tolerancija i strpljivost.
Ribe u emotivnoj vezi prolaze kroz velike tenzije koje ipak mogu izbeći ukoliko budu otvoreno razgovarale s voljenom osobom, bez obzira na to da li je reč o lepim ili teškim stvarima. Ćutanje ih samo gura dublje u razdor.
Slobodne Ribe? One bi i ne bi u vezu! Naprosto upoznaju nekog, tu počne zbližavanje, a one onda počnu da traže zamerke na sve i svaša… samo da bi imale razloga da pobegnu.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.