Stars

Neobičan performans na Njujorškoj nedelji mode

it  | 

U Njujorku, u okviru Nedelje mode upravo je održana modna revija inspirisana #MeToo kampanjom na društvenim mrežama, čiji je cilj razotkrivanje seksualnog uznemiravanja žena.
Manekenke su na leđima imale krila anđela, a modnom pistom su hodale u pratnji muškaraca koji su na licima imali maske svinjskih glava.

A francuska dizajnerka Miriam Shaleck, kreativna direktorka brenda American Wardrobe, okupila je manju grupu žena koje su doživele seksualno uznemiravanje i zamolila ih da budu njene manekenke, ali i da s publikom podele svoja strašna lična iskustva.
Tako je Melissa ispričala da je imala samo jedanaest godina kada ju je seksualno zlostavljao porodični prijatelj.
Susanne je na reviji otkrila da je prvo takvo iskustvo doživela na koledžu, kada ju je drug krišom slikao dok je spavala i posle je ucenjivao, a Shayanu Jacobs je imala petnaest godina kada ju je drug u školi terao da ga dodiruje između nogu.
Na kraju je Alicia Koziakievich, koja je takođe bila žrtva seksualnog uznemiravanja kada je imala trinaest godina, dodala: “Pokret #MeToo nije otvorena mržnja prema muškarcima, to nije borba nasiljem protiv nasilja, to je osnaživanje žena i devojaka da žive u svetu bez straha.”

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.