FUN4U

Noć istraživača

it  | 

Ove godine Noć istraživača održava se u petak 28. septembra od 17 do 22 sati u Beogradu, Novom Sadu i još desetak gradova Srbije. Inače, ova manifestacija se svake godine priređuje širom Evrope i susednih zemalja poslednjeg petka u septembru.
Pored Beograda i Novog Sada, odrzaće se i u Bečeju, Kikindi, Šapcu, Smederevu, Ranovcu, Kragujevcu, Kruševcu, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Novom Pazaru, Nišu i Leskovcu.
Evropska Noć istraživača je posvećena popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da se sa njima razgovara i na interaktivan način sazna šta oni zaista čine za društvo.
Posetioce na samoj Noći očekuje veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima.
Manifestacija Noć istraživača u Beogradu će biti održana na popularnim gradskim lokacijama, a ovogodišnja tema je kulturno nasleđe.
Među njima su: Savsko šetalište, Letnja scena na Kalemegdanu, nekoliko muzeja i galerija, kao i strani instituti u prestonici.

Foto: Facebook

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.