FUN4U

PREDSTAVA KOJU JE PUBLIKA STAVILA NA REPERTOAR – Prisutnost, Velika scena Madlenianuma

it  | 

Kraj prethodne jubilarne sezone Madlenianum je završio premijerom drame o odrastanju Prisutnost, ogledom višemesečnog muzičko-dramskog studija, održanom 30. juna na Velikoj sceni. Predstava je nastala kroz kreativni proces u koji su bili uključeni mladi glumci i pevači. Oni su sami izabrali uloge, pisali tekstove, komentarisali s kolegama svoje izbore i stvarili jedinstvenu predstavu, zajedničko scensko delo koje je odraz njihovih ideja i njihovih talenata. Zato ih je publika nagradila na premijeri, a od ove sezone gledaćemo ih na redovnom repertoaru, prva repriza je već u nedelju 30. septembra od 19.30 časova.


Tokom četiri meseca rada kroz dramski studio iskristalizovao se libreto, zanimljiva sudbinska priča o mladiću iz malog grada u Srbiji, koji kao uspešan košarkaš dobija stipendiju univerziteta u San Dijegu, u Kaliforniji. Tamo se zaljubljuje u devojku iz imućne porodice, studentkinju operske režije. Ljubav je inspirativna i on se hrabro upušta u pisanje libreta za operski projekat.
Gledaoce je na premijeri zadivila iskrena doživljenost protumačenog teksta, emotivna identifikacija, uverljivost i nadasve – demonstracija novih talenata umetnika koje ćemo rado gledati na srpskim scenama.


Ansambl od 18 izvođača čine: Bogdan Bogdanović, Ana Stević, Ena Kristina Matošević, Ammar Mešić, Lidija Cvetić, Vladimir Tešović, Tanja Živković, Milan Pajić, Tamara Radovanović, Maja Stojanović, Milica Živković, Jelena Velkovski, Zorana Iđuški, Marta Milosavljević, Ivona Momirović, Jovana Golubović, Mina Pavlica, i Davor Perunović.
Predstava traje sat i četrdeset minuta.

Foto: Zoran Škrbić

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.