FUN4U

Putujući školski bioskop Slobodna zona Junior

it  | 

Putujući školski bioskop Slobodna zona Junior krenuo je 15. oktobra na drugu turneju po Srbiji, a prva stanica mu je tehnička škola Nikola Tesla u Šidu.
Na svom ovogodišnjem proputovanju Slobodna zona Junior posetiće ukupno 12 mesta – Šid, Kučevo, Zaječar, Belu Crkvu, Negotin, Majdanpek, Knjaževac, Vladimirce, Novu Varoš, Lučane, Ljig i Koceljevu, te obuhvatiti više od dvanaest škola, gimnazija i srednjih stručnih.
Tokom turneje putujućeg školskog bioskopa učenici i učenice biće podstaknuti da proizvedu sopstvene medijske radove, a najbolji će biti prikazani 10. decembra u Beogradu na posebnoj organizovanoj video-izložbi.
Cilj projekta je da kod mladih razvije interesovanja za društveno angažovani film, da im poveća svest o važnosti njihove participacije u životu lokalne zajednice, te da podstakne njihovu radoznalost i motiviše ih na kritičko sagledavanje medijskih sadržaja.
Putujući školski bioskop prvu turneju imao je prošle godine i tada je gostovao u Trgovištu, Batočini, Ivanjici, Beloj Palanci, Vlasotincu, Priboju, Medveđi, Arilju, Prokuplju i Kuršumliji.
Program Slobodna zona Junior uspostavljen je 2006. godine s namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta, te da se putem primene angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih, poveća medijska pismenost i tolerancija, a razbiju predrasude i stereotipi.

Foto: Facebook

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.