Lepota

Selenin mit o lepoti

it  | 

Selena Gomez se ovih dana odmara na jahti duž obala Australije, a paparaci su je ulovili dok se sunčala. Onda su svi pisali o tome da je prvi put ponosno pokazala ožiljak od transplantacije bubrega.
Zbog pažnje koju su te fotografije privukle na Instagramu pevačica je objavila video-montažu uživanja na jahti, uz veoma važnu poruku: “Mit o lepoti – opsesija fizičkom savršenošću koja je modernu ženu zarobila u krugu bespomoćnosti, samosvesti i mržnje prema sebi dok pokušava da ispuni nemoguću definiciju savršene lepote koju je nametnulo društvo”, citirala je The Beauty Myth, tekst feministkinje Naomi Wolf.
“Biram da brinem o sebi jer želim, ne zato da bih nekome nešto dokazala”.

Nakon što joj je presađen bubreg koji joj je donirala prijateljica Francia Raisa i dok se oporavlja od operacije, Selena je nekoliko puta ponovila kako ponovo uči da voli svoje telo i brine o njemu.
Pevačica je rekla da se, iako joj je trebalo malo vremena, sada oseća prijatno u svojoj koži, bez obzira na ožiljak od transplantacije i operacije koju je nakon toga imala zbog komplikacija.
“Na početku su mi smetali ožiljci, sada ne. Bilo je veoma teško u početku. Sećam se da sam se gledala u ogledalu i razmišljala ‘zašto?’ U nekom trenutku svog života imala sam pored sebe osobu koja je dugo isticala sve stvari zbog kojih se nisam osećala dobro u svojoj koži. Sada kada pogledam svoje telo, vidim život. Postoji milion stvari koje mogu da uradim – laserski tretmani, kreme i svašta još – ali ja sam OK sa tim”.

Bravo, Sel!

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.