Dečko je ljubomoran na moje drugare, kako da se postavim?

0
0
  • Ana postavljeno 11/05/2016 23:32

Primetila sam da je moj dečko ljubomoran kad provodim vreme sa drugarima. Stvarno mi je lepo sa njim, nemamo veće niti česte rasprave, on zna da su mi oni samo drugari, ali mi ponekad prebacuje za njih. Šta da radim?

inteen: Često kažu da je ljubomora znak ljubavi, ali to može biti velika zabluda. Važno je da na takve situacije reaguješ na vreme kako ne bi postale svakodnevne.
Ljubomora može biti odraz nesigurnosti ili želje tvog dečka da više vremena provodi sa tobom, ali i osećaja da tvoje drugarske veze možda prelaze neke granice.
Vidim iz pitanja da se dobro snalaziš i divno bi bilo da tako i nastaviš. Jasno mu stavi do znanja da ti je stalo do njega, ali da su ti važni i prijatelji i vreme koje provodiš sa njima.
To nije situacija u kojoj se pravi izbor, dečko i drugari su podjednako važni, svako na svoj način. Bitno je da ti veruješ u sebe i ne dozvoliš da te bilo ko stavi u situaciju da se za nešto pravdaš. Sa dečkom otvoreno razgovaraj, postavljaj jasne granice i stvari će s vremenom doći na svoje.

Piše: Suzana Krstić, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website