Kako da spavam sa dečkom koji odlazi u Ameriku, a da ne ostavim utisak da sam laka devojka?

0
0
  • Daniela postavljeno 21/12/2016 01:03

Imam 17 godina, odskoro sam u vezi sa dečkom koji ubrzo ide u Ameriku i vraća se tek na leto, te verovatno nećemo ostati zajedno, ali htela sam nešto da pitam. Nisam nevina, izgubila sam nevinost u dugogodišnjoj vezi, ali se i dalje ponašam kao da jesam. Moje pitanje je: kako da spavam sa njim a da ne ostavim utisak da sam laka devojka? Ja stvarno želim da spavam s njim što pre, jer nemamo puno vremena, a prelepo nam je. Samo se plašim toga što sam pomenula. Sa njegove strane uopšte nema pritiska, nego ja imam preveliku želju ali i tu nedoumicu i mali strah. Šta da radim?

inteen: Draga devojko, dobro je ponašati se kao da si nevina iako nisi, jer to znači da ne želiš da spavaš sa ljudima koji ti nedovoljno znače, sa kojima nisi u kvalitetnoj vezi i da ćeš dobro razmisliti svaki put pre nego što stupiš u seksualne odnose. Tako i treba! Međutim, ne znači da si laka devojka ako ubrzo nakon stupanja u vezu osetiš dovoljnu bliskost sa nekim i poželiš da spavaš s njim. U tom slučaju će verovatno i ta druga osoba osetiti bliskost, zavoleće te i znaće da nisi neko ko sa svakim ide u krevet.
Ja ne mogu da ti kažem šta treba da uradiš u ovoj situaciji, jer je to tvoj život i tvoje telo, ali ne vidim zašto bi taj dečko pomislio da si laka. Ima logike da želiš da spavaš s njim s obzirom na to da odlazi i da ga jako dugo nećeš videti. Vi ćete verovatno pokušati da održite vezu na daljinu, ali kao što si i sama rekla, ko zna šta će se desiti. Međutim nema ništa loše u tome da provedete jako lep period zajedno pre nego što on otputuje i da uživate i u seksu.
U svakom slučaju, ako se odlučiš na taj korak, najvažnije je da otvoreno razgovaraš s njim i izbegneš da on pomisli kako si laka. Da mu objasniš da nisi nevina jer si već bila u dugoj vezi i da možda i ne bi sada spavala sa njim da ne ide u Ameriku, ali da ti se baš mnogo sviđa, da ti je divno s njim, da mu veruješ i osećaš se sigurno i da mnogo želiš da podelite i taj nivo intime pre nego što on ode. Ja sam sigurna da će razumeti, i ne samo da neće pomisliti da si laka već će ceniti tu tvoju želju jer će prepoznati da iza nje stoje emocije.
No, ako nisi sigurna u takvu odluku i ako se dvoumiš i žuriš samo zato što odlazi, to možda ipak nije ono što stvarno želiš. Zato se dobro preispitaj. Bitno je da se kasnije ne kaješ ni ako rešiš da imaš seks sa njim, ni ako rešiš da nemaš. Čuvaj se i pre svega brini o sebi!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website