Kako da shvatim u koga sam zaljubljena?

0
0
  • Guest postavljeno 27/04/2016 17:28

Nisam sigurna u koga sam zaljubljena, jednoj osobi se vraćam već treći put. Isto tako, javila su mi se osećanja prema staroj ljubavi. Obojica su zaljubljena u mene. Ja sam im priznala da mi se sviđaju. Ne želim nikoga da povredim. Kako da zaključim u koga sam stvarno zaljubljena? 

inteen: Draga nesigurna devojko, najpre probaj da se preispitaš  koga više voliš; da li se treći put vraćaš samo iz navike, ili tu ima zaostalih osećanja i kako to da je postala aktuelna „stara ljubav“. Obično uspomene evociramo, žalimo i kajemo se kad nismo zadovoljni trenutnom vezom. Razmisli ko ti više pokazuje da mu je stalo do tebe: šta ti govori a kako postupa, ko ti je više prijatelj, tj. ko je pouzdaniji.

Ako mogu, neka ti drugarice iskreno kažu svoj utisak (ukoliko ima onih koje poznaju obojicu); ako su dobronamerne, mogu neutralnije da sagledaju nešto što ti ne vidiš, jer si emotivno uključena u oba odnosa. Tačno je da se ljudi mogu promeniti, mladići u tvojim godinama još psihički sazrevaju, ali ipak analiziraj prethodne događaje (da li je bilo laži, svađa, nemara, „igara toplo/hladno“ i sl.) i ko je kako reagovao kada prijaviš da ti nešto smeta i da bi volela da bude drugačije.

Šta god da odlučiš, psihološka zakonitost je da ti se u početku dečko kom se nisi vratila čini privlačnijim, ali to ne treba da te brine. Brzo će proći ukoliko si sigurna u svoj izbor, a doneti pravu odluku možeš samo putem objektivnog promišljanja prednosti i nedostataka obe veze.

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

Dragi inteen, zaljubljena sam u najboljeg druga vec dve godine, a on je znao za jedan period. On sada ima devojku vec godinu ipo. Mi sada imamo odnos kao da smo zajedno, grlimo se kad smo sami, par puta je rekao “kad budemo imali decu”. Sta da radim? Inace oboje imamo 17 godina

  • You must to post comments
0
0

Dragi inteen,vidjam se sa jednim deckom koji je stariji od mene 9 godina.Ja imam 16 a on 25.Vidjamo se godinu dana ali sa prekidima.Izlazimo zajedno,nismo jos imali odnos.Ali bilo je nesto vise izmedju nas.Da li je prerano za odnos?Kako da znam da li me voli i da li ce me iskoristiti?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website