Da li bi moglo da postoji nešto između mene i dečka iz drugog odeljenja?

0
0
  • Guest postavljeno 27/04/2016 15:47

Sviđa mi se dečko iz škole. U stvari, mi smo osmi razred i za dvadeset dana je kraj školske godine. On je drugo odeljenje, ali se uvek pozdravimo kad se vidimo. Da li bi između nas moglo da postoji nešto? Par puta sam pokvarila situaciju, a on je nekako saznao da sam zaljubljena u njega. Ipak, ne govori ništa i ne daje mi neku nadu… Hvala unapred na odgovoru.

inteen: Draga osmakinjo, čini mi se da si sama sebi odgovorila na pitanje: ako si sigurna da on zna da si zaljubljena u njega, a ne preduzima ništa više od pozdrava prilikom susreta, trenutno između vas ne postoji ništa. To što za 20 dana završavate školu, ne znači da ne možete da ostanete u kontaktu tokom leta ili kada krenete u srednju školu/gimnaziju.

Mislim da ne možeš da „pokvariš situaciju“ ukoliko ga prilikom narednog susreta pitaš npr. šta će upisati ili započneš neobavezan razgovor (kako mu ide spremanje prijemnog, gde će za raspust i sl.). Tako ćeš proveriti kako se ophodi prema tebi (ignoriše li tvoj pokušaj da ostvariš komunikaciju ili pokazuje interesovanje i uzvraća pitanje). Shvatićeš da li uopšte želi da nastavite da se družite, pa i da kasnije produbite odnos.

Nastupi radoznalo i istraživački kao druželjubiva mlada devojka i komuniciraj kao vršnjak sa vršnjakom. Drži se, za početak, zajedničkih uopštenih tema, pa će ti njegove reakcije dati dalje smernice. Ili će preuzeti inicijativu, ili ćete ostati „samo dobri drugari iz osnovne“. Kako god se odvijala situacija nakon toga, sigurna sam da ćeš u srednjoj školi/gimnaziji upoznati još mladića vrednih tvoje pažnje!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website