Na šta ukazuje beli iscedak iz grudi?

0
0
  • Guest postavljeno 18/11/2016 19:13

Jedno veče kada sam se istuširala, prilikom brisanja peškirom, malo jače sam pritisnula dojku pri čemu se pojavio beličasti iscedak iz bradavice. Kada sam to ponovila, desilo se isto, ali u manjoj meri i iscedak je bio bistar. Imam 17 godina. Šta to znači? Da li je normalno i treba li da posetim lekara?

inteen: Draga sedamnaestogodišnjakinjo, najverovatnije nema razloga za paniku. Posebno pošto kažeš da je kod tebe iscedak bistar, kao i da je u pitanju neznatna količina. Iscedak je oslobađanje tečnosti iz jedne ili obe bradavice i dolazi iz istog otvora iz koga kod dojilja izlazi mleko. Može se pojaviti spontano ili usled pritiskanja grudi. U tvom uzrastu to nije retka pojava. Dakle, kod tinejdžerki to može biti potpuno normalno, te zato mislimo da ne treba da brineš. No, uzroci za pojavu iscetka su mnogobrojni. On može biti prouzrokovan i preteranom stimulacijom grudi, iritacijom odeće, a javlja se i kao posledica uzimanja nekih lekova. Ima i ozbiljnijih uzročnika, ali kako to kod tebe skoro sigurno nije slučaj, nema potrebe ni da govorimo o tome. Ipak, ovako je potpuno nemoguće utvrditi o čemu je tačno reč.
Kako ne bi više brinula, bilo bi dobro da se obratiš lekaru, pogotovo ukoliko se to ponovi. Razgovor sa stručnim licem i pregled potpuno će te umiriti. Mada pretpostavljamo da zaista nema nikakvog razloga da se nerviraš, najbolje bi bilo da se što pre konsultuješ sa doktorom jer ćeš, šta god ti mi rekli, tek tada biti sasvim sigurna da je sve u redu i spokojna. Srećno.

  • You must to post comments
0
0

Imam 16 godina,kasni mi menstruacija,a nikada nisam imala seksualni odnos,zasto?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website