Da li je opasno ako mi je pukao himen tokom masturbacije?

0
0
  • Guest postavljeno 24/11/2016 14:09

Imam 14 godina i mislim da mi je pukao himen tokom masturbacije, ali to nisam osetila. Šta da radim, da li je to opasno?

inteen: Draga četrnaestogodišnjakinjo, himen može da se ošteti na različite načine. Dakle, nije neophodno da dođe do seksualnog odnosa kako bi on pukao. To, kao što smo već više puta pisali, može da se desi i prilikom jahanja konja ili nekih drugih sportskiha aktivnosti, stavljanja tampona, pa čak i tokom masturbacije. No, pitanje je da li si ga probila (da li je bolelo, možda malo krvarilo). S obzirom na to da nisi osetila kako je pukao, nije sigurno ni da se to desilo. Odnosno, postoji šansa i da nisi. Bilo kako bilo, to nije opasno. Postoje slučajevi i da se ženska osoba rodi bez himena i to ne menja ništa u njenom životu. Znači, ne treba uopšte da brineš.
Pročitaj i: Da li je moguće da devojka izgubi nevinost sama?, Šta je himen? i Može li ženska osoba da bude rođena bez himena (devičnjaka)?.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Ovako dali himen moze da pukne tokom.mastrubacije klitorisa ja.nisam.stavlja prste u himen neko na klitoria dal.moze tako da pukne?

  • You must to post comments
0
0

Molim vas treba mi pomoc ja sam Romske nacijonalnosti i kod nas ve veoma bitno da devojku bude nevina bre prve bracne noci, kao i sve devojek ja sam masturbirala ali nista stavljala prste unutra i sad imam jao neugodan osecaj pecka me i malo kao da me bode nije bilo krvi,pogledala sam na ogledalu ali ne znam da li je himen puko da li mozete da mi pokognete?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website