Da li je normalno da menstruacija traje samo dva dana?

0
0
  • Guest postavljeno 27/11/2016 13:05

Imam 16 godina, ovaj mesec nisam dobila, a prošli sam imala samo dva dana. Da li je to normalno? Hvala unapred.

inteen: Draga šesnaestogodišnjakinjo, neredovne menstruacije karakteristika su tinejdžerskog doba, te sam skoro sigurna da ne treba da brineš. U tom uzrastu dešava se da mesečni ciklus traje kraće nego što je uobičajeno, kao i da potpuno izostane. Pretpostavljam da nisi imala seksualne odnose što eliminiše trudnoću kao mogući uzrok. No, kako smo već više puta pisali o tome, zamolila bih te da pročitaš tekstove: Imam 16 godina i neredovne menstruacije. Koji su uzroci? , 5 razloga zašto ti kasni menstruacija i Mogu li treninzi da budu uzrok kašnjenja menstruacije?. Isto tako, kao i svim tvojim vršnjakinjama koje se suočavaju sa ovim problemom, savetujem ti da se obratiš lekaru kako bi se zaista potvrdilo da je sve u najboljem redu. To je jedini način da se to otkrije i jedino tako ćeš se i sama smiriti.
U svakom slučaju, pošto imaš 16 godina, ne bi bilo loše da odabereš za sebe odgovarajućeg ginekologa i u dogovoru sa njim kreneš na redovne preglede koji se uglavnom zakazuju na godinu dana. A na našem sajtu možeš otkriti i šta da očekuješ pri prvoj poseti ginekologu i tako se pripremiš za svoj prvi odlazak u njegovu ordinaciju. Srećno!
Koristim ovu priliku i da zamolim sve čitatelje da pre nego što postave pitanje pregledaju teme o kojima smo pisali, jer mnoge od vas muče slični problemi, a mi ne bismo želeli da se ponavljamo. Hvala.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website