Da li je normalno što mi se dole nakon brijanja pojavi crvenilo?

0
0
  • Guest postavljeno 03/12/2016 19:21

Koristim brijač za depiliranje. Posle brijanja dole pojavi mi se crvenilo i neprijatno mi je dok sam sa dečkom. Da li je to normalno ili se samo meni dešava?
inteen: Draga čitateljko, intimna zona je vrlo osetljiva i zbog toga iritacije nisu neuobičajena pojava. Znači da se to ne dešava samo tebi. Ali zaista moraš biti obazriva i voditi računa o svemu. Već smo pisali o tome kako da se friziraš tamo dole, pa mislim da ti taj tekst može pomoći. Dakle, važno je da što češće menjaš brijač. Kupi one jednokratne koje ćeš posle jedne ili dve upotrebe baciti.
Dlačice u bikini zoni briju se u smeru rasta, za razliku od nogu koje brijemo nagore. Ukoliko to ne radiš, obavezno upotrebi blagi sapun ili čak penu za brijanje kako bi olakšala proces. To bi trebalo i da spreči ili ublaži nastanak crvenila. Neretko se dešava da se dva-tri dana nakon brijanja oseti svrab. To je zbog dlačica koje nanovo rastu. Hidratantna krema može ti pomoći da smanjiš neprijatnost.
Odmah nakon što se obriješ, isto tako, možeš staviti bebi talk, on smiruje nadraženu kožu. A to možeš učiniti i svaki put posle tuširanja. Naravno, nikako se nemoj brijati svaki dan.
Potpuno razumem što ti je neprijatno pred dečkom, ali ne verujem da je njemu to toliko bitno, kao ni da to izgleda toliko strašno. Uostalom, ako ste bliski, a nadam se da jeste s obzirom na to da se, kako zaključujem na osnovu ovog što si napisala, razodevaš pred njim, trebalo bi da možeš da mu kažeš šta te muči. No, mislim i da će bebi talk i adekvatna kremica rešiti problem. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website