Šta da radim, imala sam preko 15 momaka i nijedan me nije naučio da se ljubim?

0
0
  • Guest postavljeno 31/12/2016 13:26

inteen: Zdravo draga čitateljko, nisi rekla koliko ti je godina, ali pretpostavljam da si još u uzrastu u kom zaista nije problem što ne umeš da se ljubiš. To se uči postepeno. Osim toga, ne postoji jedinstveni način ljubljenja. Nećeš se isto ljubiti danas kao za deset godina. Nećeš se isto ljubiti ni sa različitim momcima, a i tebi samoj nekada će prijati strasniji i žustriji poljupci, nekad lagani i nežni. Dakle, i sama tehnika, kao i potreba i želja određene osobe menjaju se s vremenom. Takođe, nema kursa na kome bi ti neko pokazao kako se to radi. Pročitaj naš tekst Možete li da mi objasnite kako se ljubi u kome smo pričali na tu temu i podrobnije objasnili kako izgleda takozvani „francuski poljubac“.
Bilo kako bilo, dobar put jeste da te dečko tome nauči ukoliko zna, ili da sa nekim ko nije vešt u tome zajedničkim snagama izvežbaš ljubljenje. Ne znam da li si se ljubila sa svim tim momcima koje pominješ, a ipak to nisi naučila, ili s nekim od njih i nisi. Naravno, prvi put je uvek najteži i najtrapaviji, ali ti si to odavno prošla. Nisam sigurna ni zbog čega si imala preko petnaest momaka i u kakvim si odnosima sa njima bila. Posavetovala bih te da nađeš nekoga ko će ti zaista značiti i uzvratiti istom merom.
Da bi veza uspela, a samim tim i ljubljenje prijalo, važno je da postoje emocije. Bilo bi veoma lepo da ti sledeći dečko bude neko ko ti se izistinski dopadne, te da sa njim pokušaš da izgradiš odnos baziran na poverenju i ljubavi. Ukoliko uspeš u tome, svakako ćete polako učiti i saznavati mnoge stvari, pa ćeš, između ostalog, uvežbati i ljubljenje.
Nemoj da menjaš momke samo da bi se dokazala u društvu ili da bi okolina rekla da si kul. Ne kažem da si to radila, ali napominjem da ti to nije potrebno. Budi samo s dečkom zbog koga osećaš leptiriće u stomaku. Sve ostalo nije vredno ni tvog vremena, ni truda. Nadam se da sam pomogla. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website