Ako je dečko zaljubljen u mene, zašto ostaje sa drugom devojkom u vezi?

0
0
  • Guest postavljeno 04/01/2017 15:16

Dragi inteen, imam problem. Zaljubila sam se u dečaka iz mog odeljenja. Imamo 15 godina. I on je ranije bio zaljubljen u mene, pitao me je nekoliko puta za vezu i hteo da me poljubi. Odbila sam to jer on pije i puši i ponekad ima više devojaka u isto vreme, a znam da bih patila ako bi me prevario. U međuvremenu je, jer sam rekla da ću za godinu dana biti sa njim, našao mnogo stariju devojku sa kojom je već šest meseci. Nije je prevario, nikad nije ni pomišljao, ali nakon četiri meseca veze opet je probao da me poljubi, držali smo se za ruke i grlili. Mesec dana kasnije smo se zbog igre ljubili i društvo je reklo da se vidi da je zaljubljen u mene. On zna sa sam i dalje zaljubljena u njega. Slao mi je poruke i srca, ali mislim da me je zezao. Ponekad u porukama deluje da je hladan, ali uživo je drugačije. Kako da znam zašto je sa njom i zašto izgleda da je zaljubljen u mene? Šta je u stvari istina? Ako je zaljubljen u mene, zašto ostaje sa njom?

inteen: Draga čitateljko, verujem da te situacija koju si opisala zbunjuje i jasno mi je da nisi sigurna šta da misliš i kako da se postaviš. U takvim slučajevima zaista je najbolje rešenje da otvoreno razgovaraš sa drugom osobom. Pokušaj da saznaš šta on oseća prema tebi i njoj, jer to je jedini način da znaš na čemu si.
Kao što si opisala, deluje ti kao da je zaljubljen u tebe a i društvo tako misli, ali ovde je reč i o tome šta to njemu znači i da li je spreman da promeni nešto zbog toga. Ako sam dobro shvatila, ti sada ne bi odbila njegovu ponudu za vezu jer se tvoj odnos prema njemu promenio. Ne znam da li je to cela priča, ali imam utisak da ranije nisi imala poverenja u njega, a sada si spremna da mu veruješ. Možda zato što je trenutnoj devojci veran, pa misliš da se promenio, ali bi bilo dobro da budeš obazriva po tom pitanju. Kako si napisala, on je pokušao da je prevari sa tobom, a to i dalje ne ide u prilog njegovoj vernosti ili nekoj promeni. Ukratko, želim da ti sugerišem da se setiš zbog čega si ga ranije odbila i porazmisliš da li je sada drugačiji. Veza sa starijom devojkom često je motivisana željom da mlađi dečko nešto nauči, dobije ono što ne može od mlađe devojke, podigne samopouzdanje ili se dokaže pred vršnjacima, mada su sve ovo samo pretpostavke. Dakle, bilo bi dobro da ga otvoreno pitaš šta njegovo ponašanje prema tebi znači. Vi jeste isto godište, ali njegovo iskustvo je veće od tvog i nikako ne treba da dozvoliš da se poigrava tobom i tvojim osećanjima ili da smatra da može da vas ima obe u isto vreme. To jeste tvoj lični izbor, ali bi na osnovu navedenog rekla da nisi devojka koja bi bila srećna u takvoj vezi i da upravo zato nisi ni želela da budeš sa njim. Poverenje je važno u svakom odnosu i ako želiš da pokušaš da ga izgradiš sa njim, ili proveriš možeš li da mu veruješ, prvi korak je da otvoreno razgovarate i za početak vidiš da li je spreman da ti iskreno i jasno odgovori, ili će pokušavati da se izvuče i zakamuflira istinu.
Kako ulaziš u svet komplikovanih emotivnih odnosa, ljubavnih trouglova i ostalog, izazovi su sve veći i teže je uvideti kakva su nečija prava osećanja i namere. Važno je da imaš na umu da će na ovom putu sazrevanja neki ljudi da te razočaraju, dok će drugi da te vole i budu iskreni prema tebi, i da je upravo zbog njih vredno prolaziti kroz sva ova iskustva. Želim ti da pronađeš mnogo onih vrednih tvoje pažnje koji će te poštovati i da brzo uvidiš da li je ovaj dečak jedan od njih. Srećno!

Piše: Jelena Gogić, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website