Ne znam šta da radim pošto mi dečko šalje nejasne signale

0
0
  • Guest postavljeno 14/01/2017 02:30

Sretna nova, pre svega. Imam 15 godina, idem u srednju školu i sviđa mi se dečko iz četvrtog razreda. Na savet prijatelja počela sam da se dopisujem sa njim, nekad je bilo dobro nekad loše. Ali problem je u tome što on šalje nejasne signale. Igramo igru toplo-hladno. Ne znam šta da radim. Hvala!

inteen: Draga čitateljko, iako nisi napisala, na osnovu tvojih godina pretpostavljam da nemaš mnogo iskustva i normalno je što nisi sigurna kako da se postaviš u situaciji kada dečko nije dovoljno jasan i otvoren prema tebi. U pitanju nisi iznela detalje oko toga šta je dobro a šta loše u tom kontaktu koji sada imate, šta dobijaš od toga i kako te on tretira. Ovo je verovatno prvo pitanje koje sebi treba da postaviš i razmisliš kako se osećaš dok komunicirate, da li imaš doživljaj da te zavlači, koliko imate sličnosti i zajedničkih tema, teče li razgovor lako i slično.
Prvo, iako razlika u godinama generalno nije velika, u vašem uzrastu jeste značajna. Samim tim što je stariji, on poseduje iskustvo i veštinu da lakše dođe do onog što želi i drži te u poziciji koja njemu odgovara. Ovo nije nikakva optužba, niti znači da svaki stariji momak koristi ovu prednost, ali važno je da budeš toga svesna i na oprezu. Verujem da mu je jasno da gajiš simpatije prema njemu i da mu vaše dopisivanje prija i laska, ali je očigledno da tebi više nije dobro u toj situaciji. Iz pitanja mi se čini da si nesigurna, ne znaš šta on želi od tebe. A postoje i neke stvari koje si označila kao „loše“, što ostavlja utisak da nisi naročito srećna u toj priči. Jedini način da ovo rešiš jeste da otvoreno razgovaraš sa njim i saznaš kako on vidi vaš odnos i šta očekuje od njega. Njegov odgovor nije bitan samo u smislu da li on želi vezu sa tobom ili ne, nego, pre svega, što će da ti pokaže kakav je on zapravo, kako gleda na tebe, koliko te ozbiljno shvata i poštuje. Pa i ako dobiješ nejasan odgovor, to će pomoći da uvidiš šta možeš dalje da očekuješ od njega. Igrice koje sada igrate tebi ne odgovaraju, ali postoji mogućnost da on ne želi ili nije spreman za više sa devojkom tvojih godina. U tom slučaju imaj u vidu da to nema veze sa tobom jer nisi dovoljno dobra za njega, već samo govori o njegovoj zrelosti i trenutnoj spremnosti za vezu. Nemoj zaboraviti da si dosta mlađa i da to nekim starijim momcima smeta jer im je prioritet fizička intimnost sa devojkom, te su im važne njene godine i iskustvo. Takođe, imaj na umu da slanje nejasnih poruka može da bude igrica u kojoj on dobija jer dokazuje sebi da je frajer i tako pumpa svoje samopouzdanje. No, tvoje može da umanji ako dozvoliš da te drži u nepovoljnoj situaciji i čekanju na njegov konkretan potez.
Kako god se vaša priča bude razvijala, budi otvorena i jasna i time mu daj do znanja da ne pristaješ na igrice i nejasne uloge. Pošalji mu direktno pitanje, njegova reakcija će ti pomoći da shvatiš kakav je i šta zapravo želi. Za tebe je važno da poštuješ sebe i ne pristaješ na manje od onog što zaslužuješ. Srećna nova godina i tebi! Sve najbolje!

Piše: Jelena Gogić, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website