Kako i kada se koristi kontraceptivna pilula?

0
0
  • Guest postavljeno 15/01/2017 11:09

inteen: Draga čitateljko, da bi počela da piješ kontraceptivne pilule, neophodno je da prvenstveno posetiš ginekologa. On će ustanoviti da li je to najbolji vid zaštite u tvom slučaju. Istina, mladima se danas najpre preporučuju antibebi pilule i kondom, koji jedini štiti i od polno prenosivih bolesti, uključujući i HIV (i tebe i partnera). Pročitaj naš tekst Molim vas, recite mi nešto više o kontracepciji, gde ćeš otkriti još neke detalje na tu temu.
U svakom slučaju, sa pilulama možeš početi tek pošto ti ih prepiše lekar. Dakle, nakon što se s njim posavetuješ. S obzirom na to da očigledno razmišljaš o seksu, bilo bi više nego dobro da odeš na ginekološki pregled. Doktora ćeš moći da pitaš sve što te interesuje. Svakako, najvažnije je da tokom seksualnog odnosa budeš zaštićena kako ne bi došlo do problema, pre svega neželjene trudnoće.
Kada se dogovoriš sa lekarom, on će ti objasniti kako se pilula koristi.
Ti obavezno proveri rok trajanja pakovanja, pažljivo pročitaj uputstvo i pridržavaj se onoga što ti je rekao ginekolog. Bićeš zaštićena samo ako pilulu koristiš pravilno.
I još jednom, nemoj uzimati pilule na svoju ruku, nego jedino nakon konsultacije i u dogovoru sa doktorom. Ukoliko ti nešto nije jasno ili imaš dodatnih pitanja, slobodno nam piši.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website