Ne znam šta da pričam sa dečkom kada izađemo

0
0
  • Guest postavljeno 19/01/2017 03:17

Sviđa mi se dečko, s njim sam se poljubila na srpskoj Novoj godini i od tada pričamo po ceo dan preko poruka. Oboje imamo po 16 godina. Zvao me je da izađemo, ja sam pristala, ali mi je malo frka kada pomislim o čemu mogu da pričam sa njim kada smo skoro sve teme detaljno prečešljali. Ne sumnjam u odličan odgovor, pošto sam ih svaki put dobila na svako moje pitanje i nedoumicu. 🙂 Hvala unapred 🙂

inteen: Drago mi je što smo ti već pomogli, kao i da nas redovno pratiš. U svakom slučaju, ne čudi što si pomalo u frci zbog prvog sastanka sa momkom. Početak izlaženja sa dečkom ili devojkom nikom nije lak i razumljiva je zabrinutost kako će proći, kao i kod svakog nepoznatog iskustva. Ipak, bitno je da se oslobodiš briga i opustiš. Najbolje je da budeš ono što jesi. U tom slučaju biće ti lakše i da pričaš sa njim.
Kažeš da ste sve teme već prečešljali preko poruka, ali to sigurno nije tačno. Priseti se o čemu ste se dopisivali i šta je pritom bilo najinteresantnije i najbliskije oboma. Ukoliko imate zajednička interesovanja, najbolje bi bilo da ponovo načneš tu temu i produbiš je. Sigurno niste npr. razgovarali o svim mogućim filmovima koje volite, muzici, sportu, mestima gde izlazite, zajedničkim prijateljima i poznanicima… Sad će raspust, pa ga možeš pitati gde putuje, voli li skijanje itd. Ne znam o čemu ste sve razgovarali i šta vam je zanimljivo, ali čak i stare teme će izgledati kao nove upravo zato što ćete ovoga puta biti face to face. Nije isto kada ti on pošalje srce, tužnog, veselog ili ljutog emojija i kada uživo vidiš njegovu reakciju na nešto što kažeš.
Zajedno ćete se šaliti, smejati, zadirkivati jedno drugo, možda se malo i prepirati,  a to je mnogo lepše od pukog dopisivanja, pa će razgovor već nekako teći sam od sebe. Nemoj da te zbuni ukoliko vam u nekim trenucima bude nelagodno i učini ti se da vam je ponestalo reči. Sve je to normalno. Vi se tek upoznajete. Videćeš i da li je on stidljiv, veseo, pažljiv… U odnosu na to kako se bude ophodio prema tebi, donećeš sigurno neke nove zaključke. Ne možeš unapred zamišljati kako bi taj dejt trebalo da izgleda. Tok sastanka zavisi od oboje i od toga kako se složite. Ne vredi praviti planove i pripremati pitanja i odgovore, razgovor će možda teći u nekom sasvim drugom smeru. I sve će doći samo od sebe, a zavisiće, naravno, i od toga koliko se razumete i koliko ste opušteni. Nekad je potebno malo više vremena. No, s obzirom na to da ste već saznali dosta jedno o drugom, sigurno imate materijala za dalju priču. Mora da te interesuje još nešto u vezi sa njim, a i njega u vezi sa tobom.
E sad, verovatno razmišljaš i o tome – pošto ste se već poljubili na proslavi srpske Nove godine, velika je verovatnoća da i ovoga puta usledi poljubac. Naravno, ukoliko i ti i on budete želeli. I to će doći spontano i takođe zavisi od toga kako bude tekao razgovor i kako se budete osećali. Pretpostavljam da si spremna i za tu mogućnost, ja samo da te podsetim. 🙂
U svakom slučaju, kada prebrodite prvu barijeru, sve će teći lakše. Ukoliko vam bude lepo (a nema razloga da bude drugačije), dogovorićete se za sledeće viđenje i tada ćete biti opušteniji. Odnosi se postepeno grade i razvijaju. Tako je i u prijateljstvu i u vezama. Zato nemoj da brineš. Još jednom ti kažem da budeš ono što jesi. Tada ćeš se i sama osećati prijatnije jer ne glumiš i ne foliraš se, pa će ti biti lakše da postaviš pitanja koja želiš i kažeš prave stvari o sebi. Iskrenost i otvorenost ključ su uspeha. Želim ti sreću!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website