Da li će dečka proći volja za mnom ako mu se javim prva?

0
0
  • Guest postavljeno 13/09/2016 23:22

Upoznala sam jednog dečka koji mi je simpatičan, izašli smo jednom sa zajedničkim društvom, idemo zajedno u školu. Nikada se nismo dopislivali preko Facebooka, a čula sam da nije tip koji bi se prvi javio. Da li bi bilo glupo da se ja javim prva? Moja drugarica kaže da se ne javljam, a njegov drug da se javim. Šta da radim? Molim vas da me ne ostavljate dugo da čekam, da ga ne bi prošla volja za mnom (ako je ima, a rekla bih).

inteen: Nisam nikada bila protiv toga da se devojka prva javi momku. Treba da imaš samopouzdanje i da ideš po ono što želiš. Ne smeš da se plašiš, ali ni da budeš previše napadna. Moraš biti taktična.To ti govorim i kada su dečaci u pitanju, ali i kada želiš da postigneš nešto drugo. Veruj u sebe i polako ostvaruj ono što si naumila. A da bi bilo šta postigla, moraš da napraviš sve korake od prvog do poslednjeg, zar ne?
Međutim, ukoliko idete zajedno u školu, kao što kažeš, mogla bi da mu se približiš preko tog istog društva sa kojim ste izašli. Zašto mora odmah preko Facebooka?! Onda možeš da otkriješ njegova interesovanja, pa da započneš sa njim razgovor na neku od tih tema. Budi interesantna i zabavna i još više ćeš ga zaintrigirati. Možda ćeš ga tako izvući na čistinu i naterati da ovaj put on povuče prvi potez, iako to inače ne radi. Moguće je da mu se nikada do sada niko nije dovoljno svideo da bi to uradio. Ili je nesigurniji u sebe nego što se to čini.
Isto tako, kada mu se zaista budeš svidela, biće ti lakše da mu se javiš i na Facebooku. Nemoj da brineš, kada budeš razgovarala sa njim, po njegovim reakcijama, načinu na koji te gleda i sluša biće ti jasno koliko mu se dopadaš. Pošto to rešiš, on će s oduševljenjem prihvatiti prepisku. Bolje je da se ne zalećeš, već da stvari još malo okreneš u svoju korist jer svi mi ponekad izgubimo interesovanje za nekog ili nešto ukoliko vidimo da do toga nije teško doći. Razmisli i sama. Ali, kad se „upecaš“ na nešto, onda nema nazad. Dakle, pripremi teren, a potom kreni u akciju. Naravno, ne preteruj! Nemoj previše ni da odugovlačiš, gvožđe se kuje dok je vruće.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website