Mnogo mi se sviđa dečko koji je zaljubljen u drugu devojku

0
0
  • Guest postavljeno 24/02/2017 20:31

Ćao, imam 16 i po godina i ogroman problem. Sviđa mi se dečko iz odeljenja. I to od prvog dana škole. Ne mogu nikako da ga izbacim iz glave, koliko god pokušavala, a kako sam zatvorena po tom pitanju nikad mu ne bih priznala. On se u početku stalno muvao oko mene, zezao me, davao komplimente, grlio, par puta pokušao da me poljubi na neki jako čudan način. Onda je to sve odjednom prestalo. Inače, on je fudbaler i stalno muva djevojke… A skoro mi je rekao da smo mi BFF. I sad mi stalno priča o djevojci u koju je zaljubljen i to kako je voli. A ja se rasplačem na svaku poruku o njegovoj djevojci. Mnogo mi se sviđa, ne znam šta da radim.

inteen: Draga šesnaestogodišnjakinjo, nisi u zahvalnoj situaciji. Taj dečak ti šalje veoma zbunjuće signale. Očigledno je da je ranije pokušavao da ti se približi, ali kao što kažeš on stalno muva devojke. Pošto nisi opisala da li se njegov odnos prema tebi razlikovao od odnosa prema drugima, ne mogu da zaključim koje su mu namere bile. Takav sistem ponašanja, takođe, može da oslikava njegovu nesigurnost. Tim površnim kontaktima i vezicama s devojkama on možda želi da pokaže da je veći frajer nego što zaista jeste. U svakom slučaju, to je nezrelo ponašanje. No, napisala si da sada ima devojku i da ti priča da je voli. Ukoliko je tako, moguće da se zaista zaljubio i shvatio neke stvari i teško da ti tu trenutno bilo šta možeš da uradiš.
Ipak, on ti se poverava i naziva te svojom BFF, što znači da ne misli da prekine kontakt sa tobom. E, tu je tvoja šansa! Možeš da budeš strpljiva i ispitaš koliko je ta veza ozbiljna, te ukoliko uvidiš da imaš šansu, sačekaš da njih dvoje raskinu. Nemoj da budeš od onih koji se trude da pokvare nečiju vezu. I sama bi se posle toga osećala loše.
Pre svega bih te posavetovala da se preispitaš zbog čega ti se on sviđa. Probaj da nabrojiš sve njegove dobre osobine i ono što te kod njega privlači, ali i ono što te odbija. Vrlo je moguće da ti se on dopao zato što je prestao da ti posvećuje prvobitnu pažnju pa te zaintrigirao. Nedostaju ti njegova zadirkivanja i komplimenti, i to si protumačila kao zaljubljenost. Naravno, ne mora da znači da je tako, ali dobro razmisli. U tvoju korist ide i to što, kako se čini iz tvog pitanja, vas dvoje pričate o svemu i svačemu. Dakle, i to možeš iskoristiti da ga još bolje upoznaš i da se dodatno zbližite. Saznaj što više o tome šta on voli, a šta ne, pa ćete imati još mnoštvo tema za razgovor.
Moj bi predlog bio i da mu priznaš kako ti se sviđa, ali ti to odbacuješ kao mogućnost, pa neću naročito govoriti o tome. Mada, to je najbolji način da skineš teret sa srca, saznaš šta taj dečko misli i rešiš svoju dilemu. I na kraju, možeš odlučiti da ga zaboraviš. To se može desiti ukoliko bi saznala da on ne gaji nikakve emocije prema tebi, ali i ako sama rešiš da je bilo dosta. Jednostavno, u tom slučaju bi prestala da se mučiš. Naravno, trebalo bi ti vreme da ga preboliš. Međutim, i sada dosta plačeš zbog njega a ne dolaziš ni do kakvog rešenja. Znači da sumiramo: možeš se strpiti i videti šta će se desiti, možeš mu dati do znanja da si zainteresovana i sačekati njegovu reakciju ili rešiti da staviš tačku na svoje muke i nastaviš dalje. I imaj na umu da niko nije vredan tvojih suza. Ako on ne želi vezu s tobom, trebalo bi da se potrudiš da ga postepeno izbaciš iz glave. U jednom trenutku moraćeš da odlučiš. I tada ćeš možda dobiti dečka, a možda i pravog najboljeg druga, što isto tako nije loša varijanta, ali jedino ako i ti budeš sasvim OK sa tim. Šta god da se desi, osećaćeš se bolje jer najgore su nedovršene priče. Možeš pročitati tekstove: Dopada mi se drug koji gaji simpatije prema mojoj drugarici i Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim. Držim palčeve!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website