Kako da privučem pažnju dečka koji mi se dopada?

0
0
  • Guest postavljeno 28/01/2017 15:51

Imam skoro 16 godina i nikad nisam imala momka. Idem u prvi srednje i već dugo mi se sviđa dečko iz druge godine. Srećem ga na hodniku, imam njegov broj, znam dosta o njemu itd. Međutim, on me ne primećuje. Ne zna da mi se sviđa. Htela sam da pitam da li mogu nešto da uradim da me primeti, da mi se makar javi u prolazi. Nekako mi je glupo da mu se javim porukom? Hvala unapred.

inteen: Draga šesnaestogodišnjakinjo, ne treba da te brine to što nisi imala momka. To nije neuobičajeno za period u kome se nalaziš. Neko je za vezu spreman ranije, neko kasnije. Uopšte ne treba da žuriš, već da slediš svoj tempo i radiš ono što tebi prija. Dakle, ne treba da slušaš priče tvojih druagirica i sekiraš se zbog toga što su neke imale dečka ili ga trenutno imaju.
Što se tiče uspostavljanja kontakta sa momkom koji ti se dopada, ne postoji neko posebno i jedinstveno uputstvo za to. Svakako je dobro što idete u istu školu. To ti daje priliku da ga često viđaš i srećeš, tako da imaš mogućnost i da mu se lagano približiš. Najbolje bi bilo ako imate neke zajedničke poznanike preko kojih bi mogla da ga upoznaš. Kada bi on, recimo, stajao sa nekim od njih, mogla bi da priđeš da se pozdraviš i popričaš sa tim drugarom/drugaricom koji bi, po pravilu, trebalo da te predstave tvojoj simpatiji. Ukoliko niko od njih to ne uradi i sama možeš jednostavno da kažeš “zdravo”. Nakon toga mu se sledeći put možeš bez problema javiti na hodniku i to će postepeno postati uobičajena stvar.
Ako još ne znaš, saznaj šta voli, kakvu muziku sluša, koji su mu omiljeni filmovi, knjige ili igrice… Zapitaj se imate li nešto zajedničko što bi moglo da posluži kao tema za razgovor ili povod za neki komentar kada se nađeš u njegovom društvu. Znači, treba da neđeš način da mu priđeš i upoznaš se preko nekog, a potom i da mu privučeš pažnju time što imate neka zajednička interesovanja. Tako bi u nekoj narednoj situaciji mogla da započneš razgovor sa njim. Uvek možeš da zamoliš i neku dobru drugaricu (koja zna da ti se on sviđa) da ti pomogne, bude uz tebe i u početku olakša komunikaciju sa njim. Jedini način da ga upoznaš i približiš mu se jeste da ostvariš kontakt sa njim. Tako ćeš dobiti šansu i da uvidiš da li je on onakav kakvim ti se čini i zaključiš šta dalje želiš. Budete li odgovarali jedno drugom, nećeš morati mnogo da se trudiš da i on to shvati. Oboma će vam to biti jasno vrlo brzo.
Moj savet je da probaš da ostvariš lični kontakt. U pravu si da je bez veze da mu šalješ poruku. Ni Facebook nije loša varijanta, ali je živ razgovor mnogo bolji. Brže i lakše možeš da vidiš kakav je, proceniš njegove reakcije i na osnovu izraza lica i načina na koji ti odgovara zaključiš da li si mu zanimljiva. S druge strane, teže je jer i on tebe može da procenjuje pa zato moraš biti spremna na sve. No, ako ste kompatibilni, uskoro ćete biti opušteniji zajedno, smejaćete se istim stvarima, imaćete teme za priču… A ukoliko pak ne bude tako, onda niste jedno za drugo. Dobro je da i to uvidiš i kreneš dalje. Nema lošeg ishoda. Samo napred. Držim pesnice.
Pročitaj i: Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim i Da se dečku predstavim uživo, ili da mu se prvo javim na fb?.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website