Jedan dečko kaže da je samo za kombinaciju a ja sam se zaljubila

0
0
  • Guest postavljeno 05/04/2017 17:05

Prošle nedelje sam izašla u neki klub, odnosno diskoteku. Nisam pila alkohol, ali su osobe oko mene pile. Čim sam došla, primetila sam jednog dečka, koji mi je zapao za oko, on me je pogledao svega 3 puta za celo veče. Kada se napio, pokušao je da me smuva, ljubio me je ispred svih, iako nisam htela da to prestane, morala sam da ga sklonim i drugarice su mi to rekle. Nisam znala šta da radim. Sutradan smo se čuli, on se ničega nije setio, ja sam mu pričala šta je radio. Na neki način, zaljubila sam se u njega, mada sam ga tad videla prvi put. Rekao je da je on samo za kombinacije i da bi bio sa mnom samo na veče, jer ga duge veze smaraju. Javljao mi se njegov drug i rekao da mu se sviđam i da ga ja smuvam. Ne znam šta da radim. Ne želim ni za kim da trčim, ali svako veče plačem. Drugarice me osuđuju i govore da je to bilo pa prošlo, a ja ne bih volela da je tako. Šta da radim? :((

inteen: Draga tinejdžerko, prvo da ti kažem da je lepo što ne piješ i da te pohvalim zbog toga. Zatim bih želela da ti skrenem pažnju na to da nije baš verovatno da se taj dečko ne seća ničega što se desilo te večeri. Možda samo malo glumi i pravi se važan. Izgleda da zaista ne želi ozbiljniju vezu. Ne kažem da mu se ne dopadaš (to ti je rekao i njegov drug) ali ako je neozbiljan, kako sam priznaje, onda bi bilo pogrešno da pokušavaš da ga „smuvaš“ jer su velike šanse da bi iz te priče izašla povređena. S obzirom na to da se između vas ništa nije razvilo, mnogo lakše ćeš ga preboleti u ovom trenutku nego ako se budeš dublje zapetljavala. Bolje da sasečeš to u korenu nego da se dodatno zaljubiš i nadaš.
E sad, ako ipak nećeš da prestaneš da se viđaš sa njim, niko te u tome ne može sprečiti. Onda možeš da nastaviš da se družiš s njim. Nisi napisala da li ćete se ponovo sresti, znaš li još nešto o njemu, izlazite li na ista mesta… Naravno, ne treba da trčiš ni za kim, ali možeš da se raspitaš gde se on kreće pa povremeno kao slučajno da se pojaviš tamo. Rekla si i da ste ostali u kontaktu i čujete se. To ti daje mogućnost da se sprijateljite. Tako ćete se zbližiti pa ćeš videti i da li ti se zaista dopada. Isto tako, postoji mogućnost i da ti njemu postaneš interesantnija. No, to ne garantuje ništa kad su takvi momci u pitanju. S druge strane, možda ti otkriješ nešto što će te odbiti od njega. Nikad se ne zna. U svakom slučaju, to je jedini način da shvatiš kakav je on zapravo i zaključiš može li između vas da postoji nešto ili ne. U krajnjoj liniji, ako ne dobiješ dečka, možeš dobiti druga. No, to isključivo ukoliko je tebi takva postavka stvari prihvatljiva. Ako misliš da ne bi izdržala da se družiš s njim i da bi zbog toga još više patila, onda moraš da se udaljiš od njega i to što pre, da bi se što pre oslobodila te očaranosti i mogla da nastaviš dalje. Kako sama ističeš, ti nisi za to da budeš s nekim na jedno veče, pa ako je to jedino što on nudi, to nećeš ni prihvatiti. Budi sigurna da će naići drugi momak vredan tvoje pažnje koji će na emotivnu vezu gledati na sličan način kao i ti i sa kojim ćeš moći da izgradiš lep odnos. Sama proceni i odluči hoćeš li da nastaviš da se viđeš sa tim dečkom i rizikuješ da te povredi ili ćeš to odmah prekinuti, potruditi se da to prevaziđeš i otvoriti sebi mogućnost da sretneš nekog čije se želje poklapaju sa tvojim. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website