Možete li da mi objasnite kako se ljubi?

0
0
  • Ana postavljeno 30/06/2016 21:57

Pa, imam 14 godina i još uvek nisam imala dečka a sve moje drugarice jesu. I svaku muči pitanje kako se ljubi. Ako biste to mogli da mi objasnite?

inteen: Pre svega, nemoj da brineš što još uvek nisi imala dečka, 14 godina zaista nije doba kada je to imalo zabrinjavajuće. Možda se većina tvojih drugarica već poljubila, ali ti nemoj žuriti. Sačekaj da se pojavi neko ko ti se sviđa i sa kim misliš da će ti to iskustvo biti prijatno.

Dalje, kada do toga dođe, ne brini. Nije ništa strašno. Kao i sve u životu, i ljubljenje se uči i menja s vremenom. Nažalost, kurs ljubljenja ne postoji, kao ni jedinstven način. U svakom slučaju, ne možeš unapred znati šta će tebi više odgovarati i kako će ti biti prijatnije. Zbog toga i jeste važno da se prvi put poljubiš sa nekim kome veruješ, jer će te biti manje strah i nećeš se plašiti da se ne „izblamiraš”.

Najverovatnije je da ćete se prvi put poljubiti zatvorenih usta. Kasnije se obično usta poluotvore (nemoj mnogo da zineš, možda samo u širini dva prsta) i tada ljubljenje postaje malo mokrije. Možeš koristiti jezik, a i ne moraš. Sa jezikom se uglavnom nađete na pola – malo ga izbaciš ti, malo on, i onda ga vrtite. Možda za početak da ispratiš šta on radi, da se ne bi zbunila, kasnije i ti možeš da eksperimentišeš. Neki ljudi više vole da koriste jezik, neki manje. Neki se ljube dugo bez prestanka, neki u kratkim poljupcima (možda onako kako je uglavnom na filmu). Kako god da se ljubite, pazi da dišeš na nos da ne bi ostala bez vazduha, nemoj da paničiš i sve će sigurno biti u redu. Zaista ne brini, nije ništa strašno, u početku je obično malo nespretno, a s vremenom postaje sve lepše. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Imam veliki problem. Imam 15 godina i par puta sam pokušala nešto poput vrelog pipkanja. To je bilo sa dvojicom. Mislim da mi je možda vreme da se predam nekom.Imam osećaj da me ovaj drugi stvarno voli.Molim vas,pomozite

  • You must to post comments
0
0

pa, nije to ništa zabrinjavajuće, mislim da su ti savršene godine za prvi poljubac, jedan jedini savet imam, samo se opusti i radi šta znaš sa usnama to je to. ps. nemoj da je krljaš mng jezikom ko veš mašina, s vremena na vreme ga ubaci polako

  • You must to post comments
0
0

nikako se ne predaj sa 15 godina, ne možeš tu želju još da osetiš, mlada si @Uplašena #Uplašena

  • You must to post comments
0
0

Imam 15 godina i pokusavam da nadjem nacin da opstanem  u dugoj vezu a ne znam o cemu da pricam i sta sve treba da radim molim vas objasnite mi.

  • You must to post comments
0
0

Imam 15 godina i vec duze vreme pokusavam da nadjem normalnog decka a ne ove “frajere”samo za jedno vece,nego nekoga sa kim cu biti opustena koji ce me saslusati i koji ce gledati samo mene pomozite mi da nadjem normalnog decka neki savet ili objasnjenje??

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website