Sumnjam da sam sebi oduzela nevisnost i ne znam može li dečko to da oseti pri našem prvom seksu

0
0
  • Guest postavljeno 02/02/2017 14:02

Još malo imam 18 godina i pre nekog vremena imala sam želju da sama sebe zadovoljim. Imam u kući predmet koji liči na vibrator i time sam se zadovoljila. Nisam krvarila, niti je bilo tragova krvi. Znam šta je himen i da postoji mali otvor na njemu, čitala sam sve vaše odgovore tako da znam sve o tome. Imam dečka sa kojim sam duže u vezi i želimo da imamo odnos. Imam pitanje, da li sam ja tim predmetom oduzela sebi nevinost (mislim da jesam, ali sam u nedoumici zbog krvarenja, znam da se dešava pri pucanju himena da ne dođe do krvarenja) i da li će moj dečko osetiti da nemam himen?

inteen: Draga čitateljko, kao što si i sama rekla pri pucanju himena ne mora doći do krvarenja, što znači da je moguće da si masturbirajući sebi, takoreći, oduzela nevinost. Međutim, postoji i verovatnoća da nisi. Koliko sam shvatila, masturbirala si samo jednom i nisi osetila kako je došlo do probijanja, tako da nije definitivno ni da se to desilo. Kada smo pisali o masturbaciji (Kako da masturbiram?), upozorili smo devojke da ne koriste predmete koji mogu da dovedu do povrede. Ubuduće budi veoma pažljiva, jer su ti delovi tela veoma osetljivi i zaista možeš da se povrediš. Naravno, ne treba da osećaš krivicu što si to radila. To je sasvim prirodno. Neko to radi češće, neko ređe, a neko nikad. Sve je stvar potreba i želja, ali je svaki od tih izbora potpuno normalan.
Što se tiče toga da li tvoj dečko može da oseti da nemaš himen, mislim da ne može. S obzirom na to da će vam to biti prvi put, bićete usredsređeni na druge stvari. Čitav taj čin nabijen je tonom drugih emocija i razmišljanja, tako da on verovatno neće biti toliko pribran da misli još i o tome, a pretpostavljam i da nije mnogo iskusan da bi mogao da razazna takve detalje. U tom smislu to ne treba da te brine. E sad, ono o čemu treba da porazmisliš jeste iskrenost koja se neguje u odnosu. Pročitaj naš članak Može li dečko pri seksualnom odnosu da oseti da nemam himen?, koji ti može pomoći da doneseš odluku hoćeš li momku priznati svoje sumnje. S druge strane, pošto ni ti nisi sigurna i ako priču o masturbaciji želiš da sačuvaš kao deo svoje intime, i na to imaš potpuno pravo. Odluka je na tebi. Srećno i veliki pozdrav.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website