Plašim se da me drugarica ne osramoti pred dečkom u kog sam zaljubljena

0
0
  • Guest postavljeno 05/02/2017 17:05

Zdravo! Imam 16 godina i treba mi pomoć. Nisam dosad imala dečka, a ni dečko u kog sam zaljubljena nije imao devojku. Prilično je popularan i veoma veliki broj devojaka bio je zaljubljen u njega. On ih je sve odbio. Moja najbolja drugarica se druži sa njim, ali ja ne. Pokazala mu je moju sliku i imao je pozitivno mišljenje. Nemam ga za prijatelja ni na jednoj društvenoj mreži, niti smo se upoznali. Moja najbolja drugarica je prilično otvorenog karaktera i želi da me upozna sa njim, ali se plašim da ne bude previše napadna, jer smo već jednom bile u sličnoj situaciji i nesvesno me je malo osramotila. Sve ona to radi iz dobre namere, i kada joj kažem da prestane, ona se potrudi, mada je brzopleta. Nadam se da razumete srž mog problema. Zahvaljujem se unapred. 🙂

inteen: Draga šesnaestogodišnjakinjo, mislim da je odlična stvar što se tvoja drugarica druži sa dečkom u kog si zaljubljena. Ona ti je bliska, a želi i može da te upozna s njim. To je zaista najbolji način da se približiš nekom. U redu je i kada se prvi kontakt ostvari preko društvenih mreža, ali je ovako mnogo bolje. U tom smislu nebitno je što ga nemaš za prijatelja na Facebooku ili slično.
To što mu se dopala tvoja slika dobar je znak, ali ne garantuje da ćeš mu se svideti i uživo. I tebi je sigurno bitno kako neko priča, smeje se, gestikulira, da li je duhovit, prijatan… Takve stvari uticaće i na njega kada tebe bude posmatrao. Raspitaj se koja su njegova interesovanja. S obzirom na to da se druži s njim, pretpostavljam da tvoja drugarica zna da li on nešto trenira, koju muziku sluša, gde izlazi… To će ti pomoći da povedeš razgovor sa njim i da vam bude zanimljivo. Naravno, pošto će tvoja BFF biti tu i ona treba da vam pomogne ako konverzacija zapne.
E sad, pošto je ona brzopleta i, kako kažeš, ponekad previše napadna i ne želiš da te nečim posrami, ne bi bilo loše da pre svega popričaš sa njom. Reci joj šta ti smeta i šta nikako ne sme da kaže ili uradi. Napravite neku strategiju. Možete ga pozvati u bioskop, na piće ili jednostavno u šetnju. Važno je da stvorite opuštenu atmosferu i potrudite se da ništa ne bude usiljeno. Nemoj da ona forsira to da se on tebi dopada. Neka vas upozna drugarski i dozvoli da stvari teku svojim tokom. Ukoliko budete imali dovoljno tema za razgovor (a ti se, kao što sam ti rekla, potrudi da bude tako) svima će biti prijatnije. Normalno je da stvari negde malo zapnu, jer se srećete prvi put i ne znate mnogo jedno o drugom, ali ona je tu da to spreči ili ublaži. Nemoj da te ta situacija uplaši. Kroz lični kontakt moći ćeš da uvidiš da li si stvarno zaljubljena u njega i želiš li ponovo da ga vidiš. Ako tvoj utisak bude pozitivan, ne odustaj. Biće to i za njega idealna prilika da proceni sviđaš li mu se ili ne. Oboje ćete na taj način zaključiti hoćete li da nastavite da se viđate i želite li da budete drugari ili nešto više.
Tvoja drugarica u početku će odigrati ključnu ulogu. Zato se lepo pripremite. Na osnovu onog što si napisala, čini se da te ona voli i da je dobra BFF, zato će se, ako joj skreneš pažnju, sigurno potruditi da sve uradi onako kako se dogovorite i da ne čini poteze koji su tebi neprijatni. Samo se opusti. Biće sve OK u svakom slučaju. Javi nam kako je protekao prvi sastanak. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website