Šta se dešava kada devojka izgubi nevinost?

0
0
  • Guest postavljeno 06/02/2017 00:23

Kada se izgubi nevinost, znači li to da devojka više nema mesečni ciklus? Šta se desi sa muškarcem? Ništa mi nije jasno, molim vas pojasnite mi!

inteen: Većina ženske dece rađa se sa himenom. O tome šta je himen pisali smo mnogo puta. No, ponoviću: reč je o tankoj membrani u početnom delu vagine. Tokom prvog seksualnog odnosa dolazi do probijanja himena i to se zove gubitak nevinsoti. Pri tom činu neko oseća blaži, neko jači bol, kod nekog nema ni kapi krvi, kod drugih je ima više, dok postoje i slučajevi obilnijeg krvarenja. Neke devojčice nemaju himen, tako da je za njih prvi seks manje bolan. I kod njih njegovo pucanje i ne može biti dokaz nevinosti. A bol koja se inače javlja najčešće je prouzrokovana grčenjem unutrašnjih mišića vagine. I tome dodatno doprinose nervoza i strah. Čitanjem članka Kako i kada se gubi nevinost?, možeš doći do još nekih interesantnih podataka na ovu temu.
E sad, pošto je izgubila nevinost, devojka normalno nastavlja da ima mesečni ciklus. Do njegovog izostanka dolazi isključivo ukoliko je zatrudnela. Postoje, naravno, i drugi razlozi zbog kojih menstruacija može da kasni ili izostane, ali to nije predmet tvog pitanja. Kada momak ejakulira u devojku (naravno tokom seksualnog odnosa), postoji velika mogućnost da ona ostane u drugom stanju. To se dešava kada dođe do oplođenja jajne ćelije i za to su neophodni spermatozoidi. S druge strane, ukoliko do toga ne dođe, žena dobija menstruaciju i tada se neoplođena jajna ćelija izbacuje iz reproduktivnog sistema.
Kada devojka izgubi nevinost, kod muškarca nema nikakvih promena. Najvažnije je da ona pronađe pravog, koji je vredan toga da zajedno s njom prođe kroz jedno tako bitno iskustvo. Znači, od ključnog je značaja da imaš puno poverenje u momka sa kojim budeš želela da imaš prvi seks, da te on voli isto koliko i ti njega, jer je seksualni odnos povrh svega vođenje ljubavi. I taj prvi dečko za većinu devojaka ostaje nezaboravan. A to iskustvo, koga se sećaš zauvek, naravno treba da bude prijatno i lepo. Mislim da ti u razumevanju ovih stvari može pomoći i tekst Možete li da mi objasnite šta je seks?. Ukoliko te još nešto zanima, slobodno se javi.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Da li devojka može da zatrudni ako je nevina

  • You must to post comments
0
0

Dobar dan imam.jedno pitanje za vas. Zanima me dali kad devojka izgubi nevinost i tog trenutka nema krvi dali moze posle nekog vremena da se ta krv pojavi.

  • You must to post comments
0
0

Izvinite dal devojka moze da izgubi nevinos ako se trlja na fotelji

  • You must to post comments
0
0

Dobar dan imam.jedno pitanje za vas. Zanima me dali kad devojka izgubi nevinost i tog trenutka nema krvi puno vec samo kapljica sitna..

  • You must to post comments
0
0

uzas o cemu pricate

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website