Zabrinuta sam jer imam braonkast sekret

0
0
  • Guest postavljeno 07/02/2017 03:26

Mnogo sam zabrinuta. Već treći put za redom na dve nedelje otprilike imam braonkast sekret, nigde crvena krv. Pre toga sam imala redovne menstruacije na 25 dana, ne znam šta se sada dešava. Molim za pomoć!

inteen: Draga čitateljko, nisi nam dala dovoljno podataka da bismo mogli da odgovorimo na tvoje pitanje. Ne znam čak ni koliko ti je godina, kada si dobila prvu menstruaciju, jesi li seksualno aktivna ili ne, imaš li bolove… Najverovatnije nema razloga za zabrinutost, pogotovo ako nema nikakvih drugih promena, bola, grčeva i slično. Pretpostavljam da si u uzrastu u kom su neredovne menstruacije, izvesna odstupanja i preskakanja ciklusa uobičajena pojava. Ali bih te ipak posavetovala da se obratiš ginekologu. A to bih ti rekla čak i da si nam detaljno opisala svoj problem. Jedini način da sa sigurnošću utvdiš da je sve u redu jeste da odeš kod lekara.
Ginekolški pregled ne treba da te plaši. Istina, može biti malo neprijatan i neke žene se nikada sasvim ne naviknu. No, redovne ginekološke kontrole (na svakih šest meseci ili godinu dana, u zavisnosti od toga kako se dogovoriš sa svojim doktorom) treba da budu sastavni deo brige o zdravlju svake savremene žene. Ti već imaš menstruaciju, tako da je to idealno vreme da se posavetuješ sa ginekologom, bez obzira na neprijatnost koja te snašla, a zbog nje imaš i razlog više.
Porazgovaraj sa mamom ili nekom drugom osobom od poverenja pa neka ti ona preporuči svog ili nekog drugog proverenog stručnjaka. Naravno, ako ti on ne bude odgovarao, naći ćeš s vremenom onog koji ti leži i sa kojim se osećaš lagodno i opušteno. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website