Kasni mi 3 meseca, pomozite

0
0
  • Guest postavljeno 11/07/2016 16:21

Nisam dobila menstruaciju već tri meseca a nisam imala nikakve seksualne odnose, šta da radim?

inteen: Na osnovu podataka koje si dala jako je teško proceniti zbog čega nisi dobila menstruaciju tri meseca. Jedan od osnovnih razloga za to jeste trudnoća. Ali kako nisi imala seksualne odnose, tu mogućnost isključujemo.

Do izostanka mesečnog ciklusa mogu dovesti različiti faktori. Neredovne menstruacije karakteristika su tinejdžerskog doba i takva situacija može potrajati čak nekoliko godina. Pošto nisi rekla koliko imaš godina, ni kada si dobila prvu menstruaciju, ne mogu sa sigurnošću da donesem sud o tome. Najverovatnije je da je u tvom slučaju baš to uzrok.
Izostanak menstruacije može biti i posledica stresa. Isto tako, bitno je da se hraniš pravilno. Ako jedeš premalo ili previše, to može uticati na tvoje telo, kao i ukoliko se intenzivno baviš nekim sportom ili si pojačala režim vežbi. I promena rutine može dovesti do toga da ti menstruacija preskoči, pa i upotreba određenih lekova.

Ukoliko dobiješ menstrualni ciklus ili si ga već dobila i ovo se više ne ponovi, preispitaj se da li si u proteklom periodu promenila nešto u navikama. Jesi li možda imala više stresa ili si promenila način ishrane, poželela da smršaš, počela intenzivnije da treniraš… Nešto od toga mogao bi biti odgovor na tvoje pitanje.
No, najbolje bi bilo da o datom problemu porazgovaraš sa roditeljima ili nekom starijom osobom od poverenja i odeš na ginekološki pregled. Tako ćeš rešiti svaku dilemu, znaćeš šta je posredi i bićeš mirna.

Možeš pročitati i naš tekst: 5 razloga zašto ti kasni menstruacija

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

nemoj se brinuti meni je kasnila 2 meseca a ni ja nisam imala seksualne odnose i bila sam uplasena al opet na kraju ces dobiti jednom

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website