Jel’ mogu ostati u drugom stanju ako imam odnos bez zaštite i dečko ejakulira van mene?

0
0
  • Guest postavljeno 10/02/2017 19:06

Pozdrav, imam pitanje. Jel’ mogu ostati u drugom stanju ako imam odnos bez zaštite i dečko svrši van mene? Već duže vreme razmišljam da imam odnose bez zaštite, ali ovo me brine.

inteen: Draga tinejdžerko, to te brine s razlogom. Svaki nezaštićen seks MOŽE dovest do trudnoće, tako da ti nikako ne savetujem da se igraš s tim. Uvek kada muški polni organ dođe u dodir sa vaginom postoji mogućnost da žena ostane u drugom stanju. Verovatnoća se, naravno, smanjuje ako on ne ejakulira u tebe, ali rizik je i dalje tu. Spermatozoidi su veoma pokretljivi, a da bi došlo do oplođenja jane ćelije dovoljno je da samo jedan od njih dospe do vagine. A kao što smo već pisali, samo kondom štiti i od polno prenosivih bolesti. Pročitaj naš tekst Molim vas recite mi nešto više o kontracepciji kako bi se više informisala na tu temu.
Dakle, najbolje je da upotrebljavate prezervativ. Međutim, ukoliko želite da probate seks bez njega jer vam se čini da je tako intimnije, treba da se posavetuješ sa ginekologom oko toga šta bi u tom slučaju mogla koristiti. Mada su antibebi pilule dobar vid zaštite, postoje mnoge kontraindikacije za njihovo korišćenje te nisu uvek preporučljive za devojke tvog uzrasta (Jesu li antibebi pilule najbolji vid kontracepcije?). No, i to je individualna stvar i trebalo bi da odeš na pregled i porazgovaraš sa lekarom.
U svakom slučaju, ponavljam – nemojte rizikovati! Ako te još nešto muči, javi nam se. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Imala sam ne zaštićen seks sa momkom sa kojim sam bila godinu dana, bila sam na njemu i nije ejakulirao u mene, nego na sebe, ali opet imam neke tripove. Da budem jasnija, imali smo nezaštićen odnos ali nije ejakulirao u mene nego na sebe.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website