Ne znam da li jedan dečko oseća nešto prema meni ili su to samo slatke laži

0
0
  • Guest postavljeno 17/02/2017 02:35

Hej, imam 16 godina i sviđa mi se drug iz drugog odeljenja. On je fudbaler i stalno menja devojke, dopisujemo se i par puta smo pričali preko moba. Sve ovo se uglavnom dešavalo dok je trajao ovaj mini raspust. Ne znam da li on oseća nešto prema meni. U školi kad me vidi nekako se izbezumi i pogubi, pozdravimo se ali on brzo nestane sa drugovima. Kada se dopisujemo, nekad bude stvarno lepo a nekad mi tera inat i pravi me ljubomornom. Hteo je da izađemo ali me ispalio. Razlog je bio glup tj. to je bila laž, drugi put kada me je pitao, ispalila sam ja njega i spomenula situaciju sličnu njegovoj. Treći put je opet izbegao da se vidimo…
Pitala sam ga da li želi da izađemo, rekao je da naravno želi, ali da mu je glupo što me je ispalio i da ćemo pričati u školi. Kada sam došla u školu, za veliki odmor smo se pozdravili ali do priče nije došlo. Stvarno ne znam na čemu sam jer kad smo se dopisivali pokušavao je da bude romantičan i stalno se on javljao, nikad ja a kad je pričao te slatke laži, uglavnom sam mu govorila da laže i da prestane da priča gluposti…

inteen: Draga tinejdžerko, okolnosti u kojima si se našla nisu retke u tvojim godinama. To je vreme kada polako ulazite u svet muško-ženskih odnosa i sve postaje komplikovanije nego do sad. To je i za tebe i za njega nov teren, ispitujete granice onog drugog, eksperimentišete… Iako kažeš da on često menja devojke, ukoliko si mu se ti zaista dopala, ni njemu nikako nije lako. On očigledno nastoji da u svakoj situaciji ispadne frajer, a svojim ponašanjem ti samo odmaže u pokušaju da zaključiš da li mu se sviđaš samo kao drugarica ili sa tobom želi vezu. Zaista smo mnogo puta pisali na ovu temu, pa ti mogu pomoći i naši tekstovi: Kako da otkrijem osećanja dečka koji mi se dopada?; Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim; Sviđa mi se drug, kako da otkrijem šta on oseća prema meni?; Volela bih da se približim dečku koji mi se dopada već duže vreme.
Jedini način da otkriješ može li između vas da se razvije nešto više od prijateljstva jeste da mu se približiš. Zajednički izlazak bi bio dobar početak. Ne bi bilo loše da sledeći put pristaneš i daš sve od sebe da se to i realizuje. Možda bi najbolje bilo da odete na šejk, palačinke ili jednostavno prošetate odmah nakon škole. Ako se tako dogovorite, teže će mu biti da te ispali. S druge strane, ukoliko misliš da nećeš uspeti to da izvedeš, onda nastoj da uspostaviš komunikaciju u školi. Nemoj da dozvoliš da te na odmoru samo pozdravi i prođe. Kada bude stajao sa još nekim koga poznaješ, priđi mu. Društvo ti može praviti i drugarica da bi se osećala prijatnije. Pretpostavljam da si kroz raniju prepisku i razgovore saznala šta voli a šta ne, pa tako možeš započeti razgovor o nečem što ga interesuje. Oboje ćete se u ekipici osećati opuštenije nego da ste sami. Potom bi to trebalo da postane praksa. Da ponekad zastanete i popričate u školi, između dva časa. Tako ćete se postepeno još bolje upoznavati i zbližavati. I ti i on razvićete dodatne simpatije ili zaključiti da niste jedno za drugo. U svakom slučaju, neće se desiti ništa strašno. Mnogo je gore kad ne znaš na čemu si.
Sigurno je da si ga zainteresovala. Inače te ne bi uopšte „čačkao“. To što se pogubi, kako kažeš, kad te vidi ide u prilog ovoj tezi. Međutim, pitanje je koliko si ga zainteresovala i gde će vas to odvesti. Tu nastupaš ti. Ako znaš šta želiš, uzmi stvar u svoje ruke. Zaista ne možeš ništa da izgubiš. Samo ćeš doći do razrešenja. Ukoliko shvatiš da se samo poigravao, onda on stvarno nije OK osoba i ne treba ni da gubiš vreme na njega. I to je u redu, jer ćeš moći da kreneš dalje i sretneš dečka koji će biti vredan da mu pokloniš svoju pažnju. Samo polako i klupko će se odmotati. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog 

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website